Cancer: cât de mult contează dieta. Răspuns neașteptat

Mâncare

Cercetătorii de la Universitatea din Virginia, SUA, au observat că adăugarea unui singur aminoacid în dietă ar transforma o doză de medicament inofensiv într-una toxică. Analizând temeinic, prin numeroase tehnici, inclusiv screening, autorii studiului, relația dintre bacteriile din microbiom, dietă și organismul au descoperit ”o rețea uluitor de complexă de interacțiuni între dietă, microbiom, medicament și gazdă”, potrivit site-ul universității citate.

Astfel, ei au concluzionat că alimentele pe care le mâncăm afectează nu doar corpul nostru, ci și microorganismele din noi. Iar modificările pe care dieta le declanșează asupra microorganismelor, susțin cercetătorii, pot crește toxicitatea unui medicament chimioterapeutic de până la 100 de ori.

Studiul pe larg, AICI.

Articole similare

Dacă pui sare în chiuvetă, uite ce se întâmplă!

24 feb 2025, 10:12
Toarnă sare în scurgere seara... uite de ce! Utilizarea sării pentru întreținerea chiuvetei poate fi o metodă eficientă din mai multe motive. Iată la ce te ajută și la ce trebuie să ai mare...