Miopia: cauze subtile, emoționale și spirituale. Afirmația care te vindecă, conform Jacques Martel
Miopia are cauze emoționale și spirituale, potrivit lui Jacques Martel. Cum ajungem miopi în urma unor traume și cum ne putem vindeca.
Dieta nesănătoasă de tip occidental, bogată în carne roșie și alimente procesate, ar putea avea un rol în degenerarea vederii în timp, potrivit unor studii.
Participanții la un studiu care au consumat o dietă nesănătoasă, bogată în carne roșie și procesată, mâncare prăjită, cereale rafinate și lactate cu conținut ridicat de grăsimi au avut un risc de trei ori mai mare să dezvolte o afecțiune a ochilor care deterorează retina și afectează viziunea centrală, potrivit rezultatelor studiului realizat de Universitatea de la Buffalo.
Afecțiunea se numește degenerescență maculară în stadiu tardiv (AMD) și este o afecțiune ireversibilă care afectează viziunea centrală, afectând capacitatea de a conduce, printre alte activități comune zilnice.
"Tratamentul pentru AMD tardiv, neovascular este invaziv și scump, și nu există nici un tratament pentru atrofia geografică, cealaltă formă de AMD tardivă care provoacă și pierderi de vedere. Cel mai bine este ca afecțiunea să fie prevenită sau depistată din timp”, a declarat Shruti Dighe, care a condus cercetarea ca parte a masteratului ei in epidemiologie la UB's School of Public Health and Professions Health.
Constatarea că dieta joacă un rol în AMD este intrigantă, a adăugat Dighe, care urmează acum doctoratul în științele cancerului la Roswell Park Comprehensive Cancer Center.
S-a dovedit că un model dietetic occidental, definit ca un consum ridicat de carne roșie și procesată, mâncare prăjită, cereale rafinate și lactate cu conținut ridicat de grăsimi, poate fi un factor de risc pentru dezvoltarea AMD tardivă. Cu toate acestea, dieta occidentală nu a fost asociată și cu dezvoltarea AMD precoce. Autorii au studiat apariția AMD precoce și AMD tardivă peste aproximativ 18 ani de monitorizare în rândul participanților la Studiul de risc de ateroscleroză în comunități (ARIC).
Dighe și colegii au folosit date despre 66 de alimente diferite pe care participanții au auto-raportat că le-au consumat între 1987 și 1995 și au identificat două modele de dietă în această cohortă - occidentală și cea pe care cercetătorii o numesc în mod obișnuit drept „prudentă” (dietă sănătoasă) - care au explicat cel mai bine variație între diete.
„Ceea ce am observat în acest studiu a fost că persoanele care nu aveau AMD sau AMD precoce la începutul studiului nostru și au raportat că au consumat frecvent alimente nesănătoase aveau mai multe șanse să dezvolte o boală în stadiu tardiv, aproximativ 18 ani mai târziu”, a declarat atoorul senior al studiului, Amy Millen, doctor, profesor asociat la catedră de epidemiologie și sănătate de mediu la UB.
Acest studiu este unul dintre primele care examinează modelele de dietă și dezvoltarea AMD de-a lungul timpului, din SUA. Celelalte studii au fost efectuate în cohorte europene.
AMD precoce este asimptomatică, ceea ce înseamnă că de multe ori oamenii nu știu că au afecțiunea. Pentru a o identifica, un medic ar trebui să vadă în mai multe rânduri o fotografie a retinei persoanei, în căutarea modificărilor pigmentare și a dezvoltării drusenului sau a depozitelor galbene formate din lipide. În AMD precoce poate exista fie atrofie, fie o acumulare de noi vase de sânge în partea ochiului cunoscut sub numele de macula.
„Când încep să apară aceste schimbări, oamenii vor începe să observe simptome vizuale. Viziunea lor va începe să se diminueze”, a spus Dighe. "Aceasta este AMD în stadiu avansat sau tardiv."
Dar nu toată lumea care are AMD timpurie progresează spre stadiul târziu mai debilitant.
Până în prezent, cele mai multe cercetări au fost efectuate pe nutrienți specifici - cum ar fi antioxidanții cu doze mari - care par să aibă un efect protector. Dar, explică Dighe, oamenii consumă o varietate de alimente și nutrienți, nu doar unul sau două, și de aceea, analiza modelelor de dietă ajută. „Munca noastră oferă dovezi suplimentare că această dietă contează”, a adăugat Millen. „Din punct de vedere al sănătății publice, putem spune oamenilor că dacă au AMD precoce, este probabil cel mai bine să limiteze aportul de carne procesată, mâncare prăjită, cereale rafinate și lactate cu conținut ridicat de grăsimi pentru a-și păstra vederea în timp.”
Sursa, aici.
Miopia are cauze emoționale și spirituale, potrivit lui Jacques Martel. Cum ajungem miopi în urma unor traume și cum ne putem vindeca.
Trei motive pentru care să nu te freci la ochi. Poți declanșa afecțiuni oculare grave.
Adevărul surprinzător despre ochelarii de soare. E posibil să-ți pui vederea în pericol fără să realizezi.
Boala care îți poate afecta vederea fără să știi. Apare între 29 și 59 de ani.
Schimbările de vedere pot fi un semn subtil al demenței. Iată la ce să fii atent.
Află care sunt opțiunile de tratament în funcție de vârstă și ce poți face să previi avansarea miopiei.
Ce se întâmplă dacă te uiți la fulger. Efectele grave pe care le are lumina puternică a fulgerului pentru ochii noștri.
Câștigătoarea premiului Oscar Judi Dench spune că ar putea renunța la carieră, după 60 de ani de activitate.
Descoperă o serie de sfaturi și obiceiuri pentru îngrijirea ochilor alături de efectele privitului îndelungat în ecrane.
Ochii pot indica 5 boli grave. Dacă ai acest semn, înseamnă că ai CANCER.
Un studiu australian a descoperit o legătură între grosimea retinei şi mai multe boli comune.
Ce boli poți avea dacă ți se zbate ochiul. De ce trebuie să mergi la oftalmolog.
Culoarea ochilor poate fi un indicator asupra bolilor de care ai putea suferi. Persoanele cu ochii căprui sunt cele mai ferite de boli.
Care sunt cauzele spasmelor pleoapelor și de câte tipuri sunt.