Boli cardiovasculare: vârsta, factor de risc mai mare decât colesterolul

Angela Sabău |
Data publicării:
Boli cardiovasculare
Boli cardiovasculare

Vârsta este un factor de risc pentru bolile de inimă, indiferent de nivelul colesterolului, spun cercetătorii. Acum ei încearcă să afle cum pot elimina riscul acestor afecțiuni, ce apar odată cu înaintarea în vârstă.

Adulții în vârstă au un risc mai mare să aibă și să moară din cauza bolilor cardiovasculare decât adulții mai tineri. Noile cercetări științifice de bază găsesc motive care leagă îmbătrânirea biologică de îngustarea arterelor, independent de alți factori de risc, cum ar fi colesterolul ridicat.

Autorul principal Daniel Goldstein, doctor în medicină la Medicine's Frankel Cardiovascular Center, spune că noua lucrare a echipei sale, Circulation Research, este prima care separă efectul biologic al îmbătrânirii de hiperlipidemie asupra aterogenezei.

„Identificăm o cale nouă în interiorul aortei prin care disfuncția mitocondrială și pro-citochinina IL-6 coexistă într-o buclă de feedback pozitiv cu îmbătrânirea pentru a promova ateroscleroza”, spune Goldstein despre munca echipei folosind modele de șoareci cu boli cardiovasculare și îmbătrâniți.

Noi tratamente sunt căutate 

Cercetătorii raportează că șoarecii în vârstă au avut aterogeneză mai severă decât șoarecii tineri, chiar și atunci când ambele grupuri au avut niveluri similare de colesterol pentru aceeași perioadă de timp.

Cercetările viitoare ar putea, apoi, să investigheze terapiile pentru a atenua efectele îmbătrânirii vasculare, înainte ca nivelul colesterolului ridicat să devină o problemă, cu scopul de a reduce dezvoltarea aterogenezei în primul rând, spun Goldstein și colegii săi.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel