Ce se întâmplă când gătești roșiile. Dr. Lygia Alexandrescu: Îmbunătățim calitatea tomatei. Eliberează licopen
De ce te doare stomacul când mănânci roșii. Detaliul la care să fii atent.
Diabet, plantă. Withania coagulans sau Paneer dodi sunt ierburi folosite în medicina tradițională indiană, cărora unii vindecători le atribuie capacități de tratare a diabetului. Până la cercetătorii americani nimeni nu a făcut vreun studiu științific despre Whitania coagulans. Au descoperit că extractele din plante ambalate în polimeri derivați din substanțe naturale pot reduce nivelul glicemiei la șoarecii diabetici.
Oamenii de știință caută modalități de livrare eficientă a medicamentelor în organism, în moduri controlate, deoarece multe extracte de plante, cum e și planta indiană Whitania coagulans, sunt amare și nu pot fi consumate la dozele necesare ca să aibă efectele benefice dorite, potrivit sciencedaily.
Nu pot fi ingerate pentru că nu au niciun efect din cauza acidității stomacului care distruge componentele medicinale din extractele vegetale. Cercetătorii Say Chye Joachim Loo și colegii lor au căutat varianta potrivită de a încapsula extractele de W. coagulans în așa fel încât să ajungă acolo unde trebuie, în intestinul subțire, unde capsula să fie eliberată și absorbită. Din fructele plantei W. coagulans, echipa a extras compuși de steroizi din plante care au crescut secreția de insulină de către celulele pancreatice de șoarece într-un vas.
Cercetătorii au încapsulat steroizii în nanoparticule de chitosan obținute din exoscheleturi de crustacee și au acoperit particulele cu amidon, ceea ce a întârziat eliberarea extractului din plante în condiții acide, explică sursa citată.
Au hrănit timp de 5 zile șoarecii diabetici cu nanoparticule și s-a observat că au cu 40% niveluri mai scăzute ale glicemiei în comparație cu cantitățile pe care le aveau la început. Cercetătorii au mai sesizat că și la 5 zile de la încheierea tratamentului, șoarecii au arătat o reducere de 60% a glicemiei în comparație cu nivelurile lor inițiale.
Studiul a fost publicat în ACS Omega. Poate fi consultat AICI.
De ce te doare stomacul când mănânci roșii. Detaliul la care să fii atent.
Acest aliment care se regăsește în aproape orice bucătărie ne omoară cu zile. Duce la infarct și AVC.
De ce îți crește burta după 40 de ani, chiar dacă mănânci sănătos. Nu este vorba de fluctuațiile hormonale.
Acesta este peștele cu cea mai mare cantitate de Vitamina D.
Proteina care îți perturbă microbiomul intestinal. Are un efect negativ asupra sănătății digestive.
Diabetul de tip 5 tocmai a fost recunoscut oficial! Milioane de oameni afectați fără să știe – iată ce trebuie să afli chiar acum!
Ai aceste semne pe piele sau gât? Poți avea o boală mortală fără să știi – 100 de milioane de oameni o ignoră zilnic!
Oamenii de ştiinţă au identificat un hormon care provoacă diabet de tip 2 la persoanele obeze.
De ce ne e poftă de ceva dulce? Motivul pentru care corpul ne cere ceva bun și dulce.
Cercetătorii descoperă noi indicii privind durerea nervoasă provocată de diabet.
Acest supliment îmbunătățește sănătatea inimii și are efect semnificativ și în cazul diabeticilor.
Diabetul are un impact major asupra întregului organism, inclusiv a inimii. Cum trebuie, de fapt, să reduci riscul de infarct.