Leucemia limfocitară cronică: posibile medicamente dintr-o plantă similară margaretei

Adisa Codruț |
Data publicării:
Plante asemănătoare cu margaretele la flori FOTO: Pixabay
Plante asemănătoare cu margaretele la flori FOTO: Pixabay

Spilcuța, o plantă asemănătoare ca aspect margaretei, conține compuși care, extrași printr-o metodă anume, distrug celulele canceroase răspunzătoare de leucemia limfocitară cronică.

Leucemia limfocitară cronică. Cercetători de la Universitatea din Birmingham au descoperit că spilcuța, o plantă cu flori ca ale margaretei, conține compuși care ar putea fi folosiți în producerea de noi medicamente pentru leucemia limfocitară cronică. În studiul lor, oamenii de știință au demonstrat o metodă de extracţie şi de modificare a unei substanţe numită partenolid din spilcuţă și au obținut compuşi care au distrus celulele canceroase în testele de laborator, informează Agerpres care citează Press Association.

Acești compuși rezultați au distrus celulele răspunzătoare de afecțiunea numită leucemia limfocitară cronică și ar putea fi dezvoltați în medicamente, susțin cercetătorii. Se pare că acești compuşi distrug celulele canceroase prin creşterea nivelului speciilor reactive de oxigen.

Profesorul John Fossey de la Facultatea de Chimie a universităţii britanice amintite a declarat: "Această cercetare este importantă nu doar pentru că am demonstrat un mod de a produce partenolid care l-ar putea face mult mai accesibil cercetătorilor, ci şi pentru că am reuşit să îi îmbunătăţim proprietăţile 'medicamentoase' pentru a distruge celulele canceroase".

Spilcuţa, comercializată ca remediu pentru migrene şi inflamaţii, este o plantă comună din familia Asteraceae. Studiul a fost publicat în jurnalul MedChemComm.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel