Inflamația bacteriană a intestinului subțire, legătura cu sindromul picioarelor neliniștite. Studiu în curs

Florina Pop |
Data publicării:

Inflamația bacteriană a intestinului subțire ar fi mai întâlnită în rândul celor ce suferă de sindromul picioarelor neliniștite, susțin un studiu preliminar.

Inflamație, intestin, subțire. O cercetare desfășurată la Centrul de Științe ale Somnului și Medicină din cadrul Standford susține că inflamația bacteriană a intestinului subțire (SIBO) ar fi mai răspândită în rândul pacienților cu sindromul picioarelor neliniștite (RLS), conform rezultatelor preliminare ale unui studiu de mică amploare, informează sciencedaily.com.

Inflamație, intestin, subțire: ce arată rezultatele preliminare

Cercetătorii au descoperit că inflamația bacteriană a intestinului subțire a fost găsită la șapte participanți care au sindromul picioarelor neliniștite. Oamenii de știință cred că analizarea relației dintre sindromul amintit și sănătatea intestinului microbian are potențialul de a deschide noi căi pentru detectarea, prevenirea și tratamentul posibil pentru sindromul picioarelor neliniștite și alte tulburări de somn.

„Am observat rate extrem de ridicate de supraaglomerare bacteriană intestinală mică în grupul RLS", a spus autorul principal Daniel Jin Blum de la Centrul de Științe ale Somnului și Medicină din cadrul Standford.

Inflamație, intestin, subțire: ce sunt cele două afecțiuni

Oamenii cu o astfel de inflamație reprezintă până-n 15% din populația SUA. SIBO este o afecțiune în care bacteriile rare sunt în cantități mari în intestin. RLS este o tulburare senzo-motorie caracterizată printr-un impuls puternic, aproape irezistibil de a mișca membrele, însoțit de alte senzații de disconfort. Potrivit sursei citate, fierul scăzut în creier este un factor cheie de risc pentru RLS.

Această deficiență de fier creier poate fi secundară deficitului de fier alimentar sau, potențial, inflamației intestinului, susțin autorii studiului preliminar.

Încă se recrutează participanți la studiu. Aceștia vor completa chestionare privind simptomele de somn și simptomele SIBO și vor lua acasă un kit de colectare fecale și un kit de test de respirație SIBO. Probele de fecale se vor examina la Universitatea din Minnesota Genomics Center, iar cele de respirație – de către o firmă specializată. Se vor verifica și subtipurile de deficit de fier al RLS și se vor face comparații cu insomnia.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel