Complicația letală a diabetului care acționează când dormi
Complicația letală a diabetului care acționează când dormi.
"Din ce in ce mai multe discutii cu pacientii mei pornesc de la intrebarea: ‘Da’ ce, mierea nu e sanatoasa, domnule doctor?!’ Dragii mei, haideti sa ne lamurim, nu exista alimente care ne fac doar bine, cum nu exista alimente care ne dauneaza exclusiv.
Mierea a devenit un fel de ‘superalimentul secolului XXI’ – punem miere in cafea/ceai, cand ne doare gatul mancam miere cu lamaie, la pregatirea dulciurilor pentru copii folosim miere si suntem foarte multumiti de noi insine ca ‘ne hranim si ne tratam natural, deci suntem sanatosi’!
In dezbaterea despre miere, sau in general despre orice alt aliment, trebuie sa pornim de la ce contine acesta. Mierea provine din prelucrarea nectarului din flori si contine o cantitate mare de zaharuri, apa, minerale, vitamine, enzime si acizi organici. Zaharurile si apa constituie 99% din constituentii mierii. Totodata, calitatea acesteia depinde de calitatea nectarului, de clima, recoltare, exploatarea albinelor, temperatura si modul de conservare.
Asadar, e bine ca mierea sa inlocuiasca zaharul, dar acest lucru nu inseamna ca ea este fundamental sanatoasa. Mierea nu ne face tuturor bine, mai ales daca nu ne place miscarea, suntem supraponderali, avem boli digestive si cardiovasculare. Mierea este mai usor de asimilat si digerat decat zaharul, ceea ce constituie un plus.
Ca si in legatura cu orice alt aliment, trebuie sa avem grija din ce surse procuram mierea, deoarece exista si miere toxica, care este produsa de albine hranite cu anumite tipuri de plante toxice, care contin scopilamina sau hiosciamina.
Si nu uitati: mierea trebuie pastrata intr-un mediu uscat si in recipiente etanse, umiditatea scazand calitatea aceasteia si propriatatile sale enzimatice, singurele beneficii reale pentru organismul uman.", a precizat dr. Florin Bălănică pe blogul său.
Citește și De ce să pui SARE în apa în care fierbi ouă
Complicația letală a diabetului care acționează când dormi.
Aceste cinci semne ale diabetului apar în faza de debut a bolii. Sunt semne minore, dar esențiale.
Mănânci carne cu garnitură? Ei bine, te-ai gândit vreodată ce se întâmplă când le asociezi?
Cafeaua are un impact important asupra colesterolului. Cum trebuie să o prepari pentru a scădea colesterolul "rău".
Alimentul neașteptat care poate preveni diabetul. Reglează controlului zahărului din sânge, reducând astfel riscul de a dezvolta diabet.
Acest tip de diabet îl poți avea și nici măcar să nu știi. Îți macină creierul și provoacă Alzheimer.
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
Aceasta este cea mai mare greșeală pe care o facem când mâncăm, iar consecințele sunt însemnate.
Acesta este peștele cu cea mai mare cantitate de Vitamina D.
Proteina care îți perturbă microbiomul intestinal. Are un efect negativ asupra sănătății digestive.
Oamenii de ştiinţă au identificat un hormon care provoacă diabet de tip 2 la persoanele obeze.
Acest lucru agravează diabetul și hipertensiunea arterială.
Această vitamină poate preveni diabetul. Menține zahărul din sânge la un nivel sănătos și reduce riscul de complicații.