De ce să pui SARE în apa în care fierbi ouă

DCMedical Team |
Data publicării:
Ouă fierte. Foto: Pixabay
Ouă fierte. Foto: Pixabay

Profesorul Dan Vodnar de la USAMV ne recomandă să punem sare în apa în care fierbem ouă. Acesta predă Gastronomie Moleculară și Biotehnologii Alimentare.

Profesorul Dan Vodnar, specialist în Gastronomie Moleculară și Biotehnologii Alimentare, recomandă să punem puțină sare în apa în care fierbem ouă. Acesta oferă și explicația științifică din spatele acestui gest. 

”Puțină sare adăugată în apa în care fierbem ouă contribuie substanțial la prevenirea spargerii și curgerii acestora în momentul fierberii. O explicație științifică a acestui fenomen este că sarea reglează presiunea din apa de fierbere împiedicând astfel pătrunderea unei cantități mari de apă în interiorul oului care să ducă în final la spargerea cojii. Așadar, ca să obținem ouă fierte cu coaja și conținutul intacte, le vom asezona cu puțină sare în momentul fierberii lor!”, notează acesta pe pagina de Facebook a proiectului său, Știință cu sare și piper.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel