De ce să pui SARE în apa în care fierbi ouă

DCMedical Team / 12 Martie 2021 / 20:05
Ouă fierte. Foto: Pixabay
Ouă fierte. Foto: Pixabay

Profesorul Dan Vodnar de la USAMV ne recomandă să punem sare în apa în care fierbem ouă. Acesta predă Gastronomie Moleculară și Biotehnologii Alimentare.

Profesorul Dan Vodnar, specialist în Gastronomie Moleculară și Biotehnologii Alimentare, recomandă să punem puțină sare în apa în care fierbem ouă. Acesta oferă și explicația științifică din spatele acestui gest. 

”Puțină sare adăugată în apa în care fierbem ouă contribuie substanțial la prevenirea spargerii și curgerii acestora în momentul fierberii. O explicație științifică a acestui fenomen este că sarea reglează presiunea din apa de fierbere împiedicând astfel pătrunderea unei cantități mari de apă în interiorul oului care să ducă în final la spargerea cojii. Așadar, ca să obținem ouă fierte cu coaja și conținutul intacte, le vom asezona cu puțină sare în momentul fierberii lor!”, notează acesta pe pagina de Facebook a proiectului său, Știință cu sare și piper.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy