Cojile de banană: 7 motive să nu le mai arunci niciodată

Adisa Codruț |
Data publicării:

Nu mai arunca cojile de banane la gunoi! Există mai multe moduri diferite de a le reutiliza. Iată șapte situații în care poți folosi cojile de banane.

Iată șapte modalități de a utiliza cojile de banană. Unele dintre ele sunt de-a dreptul surprinzătoare.

Îndepărtarea acneei

Cu puterile sale puternice anti-inflamatorii și de vindecare a țesuturilor, coaja de banană poate fi utilizată pentru a vă vindeca acneea rapid și natural. Tăiați o bucată mică din coajă și frecați-o cu partea interior pe zona afectată, de două ori pe zi. Acneea va dispărea fără nicio cicatrice după câteva zile. Dar nu uitați să alegeți o coajă de babană bine coaptă, deoarece doar acestea conțin elementele ce au puterea de a elimina acneea.

Lustruirea pantofilor de piele

Aveți dificultăți în a scăpa de mirosul chimic al vopselei de încălțăminte? Încercați o coajă de banană! Poate oferi potasiu și ceară ușoară pentru pantofii din piele fără miros enervant, ceea ce ajută la diminuarea petelor albe cauzate de apă. Folosiți partea interioară a unei coji de banane pentru a o întinde peste pantoful de piele și ștergeți-l apoi cu o cârpă moale. Va fi ca nou!

Albirea dinților

Respectarea utilizării părții interioare a unei coji de banane pentru a vă freca dinții poate fi o metodă ieftină și eficientă pentru a da strălucire dinților, deoarece acidul salicilic și acidul citric reținut în acesta pot îndepărta petele de suprafață ale dinților fără a vă afecta smalțul. Este mai bine decât să folosiți substanțe chimice care vă fac dinții sensibili și, de asemenea, vă economisește foarte mulți bani în comparație cu curățarea profesională a dinților.

Tratarea verucilor jenante

Nu numai acneea poate fi vindecată de coji de banane, ci și negii! Coaja de banane este cel mai bun balsam natural pentru negi, deoarece partea interioară a acesteia este responsabilă pentru înmuierea negilor. Aplicați-l pe veruci timp de 1-2 minute în fiecare zi. Câteva zile mai târziu veți descoperi în mod surprinzător că negii dvs. fie cad, fie se micșorează.

Reducerea mâncărimii pielii

Când vine vara este mai probabil ca noi să ne alegem cu mușcături de insecte sau zgârieturi din ierburi otrăvitoare. Unul dintre cele mai bune remedii naturale sunt cojile de banane. Frecați partea interioară a unei coji de banane pe zona inflamată și vă poate ajuta să reduceți senzația de mâncărime. Dar nu uitați că poate reduce doar o parte din roșeață sau mâncărime. Dacă aveți o umflătură gravă, nu ezitați să mergeți la medic pentru tratament profesional.

Îndepărtarea așchiilor

Este greu să-ți dai seama ce este cel mai rău, să te înțepi într-o așchie, sau încerci să o scoți. Ei bine, iată un truc ușor și nedureros pentru a rezolva această problemă cu coji de banane. Bandajați o bucată mică de coajă direct peste zona în care este așezată așchia. Lăsându-l acolo timp de aproximativ 30 de minute, enzimele și alte uleiuri din coajă se vor absorbi în piele și vor ajuta la împingerea așchiei la suprafață, facilitând extragerea.

Fertilizarea

Una dintre cele mai comune modalități de a face față cojilor de banane este de a face compost. Deșeurile vegetale degradate sunt cel mai bun îngrășământ natural pentru plantele și legumele dvs. în creștere, mai ales că cojile de banane sunt bogate în nutrienții necesari plantelor. Cealaltă modalitate de a face un îngrășământ cu coajă de banană este să uscați coaja la soare și să o adăugați direct în sol, oferind plantelor un impuls natural.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel