Ceaiul verde, efect asupra cancerului hepatic. Descoperiri cheie dintr-un studiu medical de la Universitatea Hiroshima
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Ceaiul de busuioc este un ceai din plante care se prepară cu frunzele uscate ale plantei de busuioc. Planta a fost în uz de mii de ani, și provine din Asia și India, deși s-a răspândit în Europa și regiunile mediteraneene cu mult timp în urmă. Diferitele variante ale acestei plante pot produce diferite arome, care vă pot afecta gustul ceaiului, dar căutați ceva numit busuioc dulce, deoarece acesta este cel mai frecvent tip utilizat în această băutură.
Cele mai notabile beneficii pentru sănătate ale ceaiului de busuioc includ capacitatea sa de a stimula sănătatea orală, de a detoxifia organismul, de a ajuta la reglarea simptomelor diabetice și de a ușura stresul, printre altele, arată Organic Facts.
Busuiocul este ambalat cu antioxidanți și alți compuși volatili care pot reduce inflamația și pot îmbunătăți starea generală de sănătate a pielii. Cu mai puțini radicali liberi care cauzează probleme, pielea ta va arăta mai tânără, fără riduri și pete de vârstă.
Mulți oameni mestecă frunze de busuioc, deoarece au proprietăți antibacteriene și antivirale naturale în ele, dar același lucru poate fi savurat și odată cu ceaiul, prevenind infecțiile care provoacă halitoză și alte boli orale.
Frunzele de busuioc sunt utilizate empiric pe scară largă pentru a scădea nivelul de zahăr din sânge la persoanele cu diabet zaharat. Potrivit unui studiu din 2017 realizat de revista Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, busuiocul este o intervenție sigură pe bază de plante care ajută în mod necesar la normalizarea nivelului de glucoză din sânge, a tensiunii arteriale și a profilului lipidic. Mai mult decât atât, ajută și la rezolvarea stresului psihologic și imunologic. Consumul regulat de acest ceai ajută la menținerea simptomelor diabetice sub control.
Busuiocul este, de asemenea, un analgezic natural și poate ameliora rapid disconfortul și inflamația asociate cu rănile și bolile, ajutând în același timp la prevenirea infectării acestor leziuni.
Vezi și: Kate Middleton, dieta unei siluete de invidiat. Băutura la care nu renunță dimineața
După cum s-a menționat, ceaiul de busuioc este ambalat cu compuși care vă pot ajuta să preveniți infecțiile virale și bacteriene, oferind astfel sistemului imunitar o pauză necesară și un sprijin suplimentar.
Când vine vorba de ameliorarea stresului, acest ceai pământesc și liniștitor poate ajuta la scăderea nivelului hormonilor de stres și, de asemenea, îi poate ajuta pe cei care se luptă cu insomnia. Acest lucru poate fi bun pentru sistemul cardiovascular, precum și metabolismul și sănătatea mintală.
Puteți face ceai de busuioc destul de simplu, deoarece tot ce necesită sunt frunze de busuioc și ceai.
Ingrediente
- 1/2 cană frunze de busuioc
- 2 căni de apă
- 1-2 pliculețe de ceai negru
- miere opțional
Cum preparați ceaiul de busuioc
Într-o cratiță, adăugați 1/2 ceașcă de frunze de busuioc la 2 cești de apă și aduceți-o la fierbere.
Reduceți căldura și lăsați apa să fiarbă timp de 3-4 minute.
Adăugați 1-2 pliculețe de ceai negru în apă; întoarceți apa la fierbere.
Strecurați frunzele de busuioc. Se serveşte cu un îndulcitor natural, dacă se doreşte.
Dacă consumați prea mult ceai de busuioc, pot exista unele efecte secundare, dar majoritatea efectelor sunt din cauza cofeinei prezente în ceai.
O alergie la busuioc este posibilă, iar acest lucru poate duce la inflamare sau stomac deranjat.
Femeile gravide ar trebui să evite consumul de ceai de busuioc, deoarece există anumiți compuși activi în această plantă care pot afecta nivelurile hormonale.
În plus, această băutură poate subția sângele, deci nu este recomandat să fie băut înainte de o procedură chirurgicală.
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Acest ceai te-ar putea ajuta să slăbești rapid, în mod natural. Reglează apetitul și provoacă arderea mai mare a grăsimilor.
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Un somn liniștit poate începe cu un simplu obicei de seară, bazat pe plante care te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.
Această legumă scade glicemia și hipertensiunea în același timp. Are multiple efecte asupra sănătății.
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.