Ceaiul care protejează inima și creierul. Este consumat și de cei care vor să slăbească
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Unul dintre cele mai populare ceaiuri din plante, ceaiul de ghimbir, ar putea oferi beneficii importante pentru sănătate, potrivit cercetărilor recente. Cunoscut mai ales ca remediu împotriva grețurilor, acest ceai ar putea avea efecte mult mai ample asupra organismului, datorită unei substanțe active puternice: gingerolul.
Gingerolul este compusul bioactiv principal din rădăcina de ghimbir și este recunoscut pentru proprietățile sale antioxidante și antiinflamatorii. Potrivit experților de la Harvard Health, ceaiul de ghimbir are un gust intens, ușor picant și conține, pe lângă gingerol, cantități mici de vitamine și minerale esențiale, precum vitaminele B3, B6 și C, fierul și potasiul.
Gingerolul este compusul bioactiv principal din rădăcina de ghimbir și este recunoscut pentru proprietățile sale antioxidante și antiinflamatorii. Potrivit experților de la Harvard Health, ceaiul de ghimbir are un gust intens, ușor picant și conține, pe lângă gingerol, cantități mici de vitamine și minerale esențiale, precum vitaminele B3, B6 și C, fierul și potasiul.
Un studiu publicat în revista Nutrients în 2020 a analizat efectele ghimbirului asupra sănătății umane și a concluzionat că acesta poate fi benefic în tratarea mai multor afecțiuni, inclusiv a celor legate de sistemul gastrointestinal, durere, inflamație și sindroame metabolice.
Ceaiul de ghimbir: beneficii demonstrate științific pentru inimă, imunitate și metabolism - FOTO: Freepik@yganko
Inflamația cronică este asociată cu un risc crescut de boli grave precum boli cardiovasculare, diabet de tip 2, cancer și boala Alzheimer. De aceea, o dietă antiinflamatoare, din care ceaiul de ghimbir poate face parte, este adesea recomandată inclusiv în cazurile de artrită.
Sindroamele metabolice menționate în studiu se referă la un set de afecțiuni precum: hipertensiunea arterială, niveluri ridicate de zahăr în sânge, colesterol "rău" și grăsime abdominală, toate crescând riscul de boli de inimă și diabet. Ghimbirul a fost asociat cu o reducere semnificativă a simptomelor în rândul pacienților cu afecțiuni inflamatorii articulare.
Ceaiul de ghimbir nu este doar un remediu tradițional pentru greață, ci și o băutură funcțională care susține imunitatea, reduce inflamația și ar putea ajuta la prevenirea bolilor cronice.
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Un somn liniștit poate începe cu un simplu obicei de seară, bazat pe plante care te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.