Ceaiul de ghimbir: beneficii demonstrate științific pentru inimă, imunitate și metabolism
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
În acest sens, un studiu publicat recent în revista Occupational & Environmental Medicine a arătat cum o dietă bazată pe junk food poate crește riscul unui condus periculos. Alimentele bogate caloric favorizează apariția oboselii la volan.
Pentru realizarea acestui studiu, cercetătorii au analizat un număr de 389 de șoferi de camioane de la o companie de transport din Suzhou, China. În cadrul testului au fost analizate tipul de dietă, oboseala și comportamentul în timpul șofatului.
Una dintre principalele descoperiri ale cercetării este că stilul de viață are o influență semnificativă asupra condusului, în special pe distanțe mari, prin creșterea sau nu a oboselii. Majoritatea șoferilor erau profesioniști, cu vârste cuprinse între 30 și 60 de ani și aveau aproape 10 ani de experiență în condus.
Astfel, s-au descoperit patru tipare alimentare: dietă cu alimente de origine animală, alimente de bază (lactate, ouă), sandvișuri sau gustări și legume. Analiza a relevat faptul că o dietă cu legume a avut un „impact pozitiv direct asupra comportamentului la volan”, se explică în studiu.
Citește și 5 moduri originale de a mânca hamburger, care te vor ajuta să slăbești
Pe de altă parte, alimentele de tip junk food obosesc foarte mult creierul șoferilor, ceea ce se poate traduce prin neatenție la volan, greșeli în trafic și risc de accident auto.
Prin urmare, o dietă bogată în legume și produse de bază (cum ar fi lactatele sau ouăle) este asociată cu o oboseală mai mică la volan decât o dietă bazată pe alimente prăjite sau produse procesate.
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.