5 moduri originale de a mânca hamburger, care te vor ajuta să slăbești

Unele dintre ingredientele tipice pentru burger pot fi eliminate, pentru a crea noi rețete cu conținut scăzut de calorii. 

Burgerii sunt un aliment preferat de multă lume, însă ingredientele sale fac din acest preparat unul nu tocmai indicat pentru cei care încearcă să slăbească. 

Carnea roșie, sosurile sau pâinea sunt câteva dintre ingredientele care adaugă calorii rețetei de hamburger, ca să nu mai vorbim de adăugarea de slănină, ou prăjit sau cartofi prăjiți.

Astfel, cei care nu vor să renunțe la plăcerea de a mânca un hamburger și, în același timp, vor să nu-și pună în pericol silueta, ar trebui să știe că există câteva rețete, ușor și rapid de făcut, de hamburger sănătos, sărac în calorii și la fel de gustos. 

Burger de somon

O primă opțiune, care arată foarte bine, este să faci un burger de somon, eliminând astfel carnea roșie și, de asemenea, pâinea.

Mai exact, orezul prăjit din această rețetă acționează ca și cum ar fi chifla hamburgerului. Ulterior, este umplut cu somon, ceapă crocantă, avocado, varză și susan.

Burger de conopidă

Pe lângă eliminarea sosurilor, cartofilor prăjiți și a altor ingrediente care adaugă calorii, poți pregăti hamburgeri în care predomină legumele, și nu carnea. Este exemplul burgerilor de conopidă, care se fac foarte ușor.

După ce fierbi conopida, scurge-o și pasează-o bine, ca un piure. Poți adăuga puțină brânză rasă, sare și piper, precum și un ou bătut și făină pentru a îngroșa aluatul.

Burger de linte

La fel, poți găti burgeri de linte, o modalitate prin care elimini carnea și introduci leguminoase în rețetă. 

Pentru a face acest lucru, ai nevoie de linte gătită, morcov ras, orez gătit, făină, ceapă și condimente după gust.

Acest burger, care este complet vegan, poate fi consumat cu un pic de pâine integrală sau însoțit de legume crude.

Burger de pește

Înlocuirea cărnii de hamburger cu un pește precum merluciul este o altă recomandare bună pentru persoanele care doresc să slăbească. În acest caz, poate fi asamblat ca un hamburger obișnuit, schimbând chifla de burger.

În plus, va fi necesar să eviți excesul de sosuri și să introduci salată, roșii, murături, ceapă și restul ingredientelor vegetale după gust.

Citește și Înghețată de casă cu ciocolată. Rețetă simplă și rapidă, FĂRĂ zahăr 

La fel, fileurile de merluciu le poți găti sub formă de piure și adăugând condimente după gust, broccoli, creveți, dovleac, spanac, ceapă, pentru a obține un aluat cu care să creezi burger-ul perfect.

Burger de mazăre

Pentru a face acest burger, folosește mazăre, condimente după gust, ceapă, usturoi și pesmet pentru a da consistență compoziției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel