Ceaiul care promovează un somn liniștit și reduce anxietatea. Câte cești să bei înainte de culcare
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Ciocolata este una dintre cele mai populare produse dulci din întreaga lume, puțini fiind cei care nu o îndrăgesc. Indiferent de forma sub care se consumă, fie că e în înghețată, biscuiți, ciocolată caldă au clasica tabletă de ciocolată, sunt mulți care o savurează.
Ce se întâmplă însă în organism în cazul unui consum regulat? Nutriționista Courtney D'Angelo, autoarea cărții Go Wellness, susține că există efecte surprinzătoare. Este important să rețineți că nu toată ciocolata este creată la fel. Cacao, în forma sa naturală, este plină de antioxidanți și nutrienți sănătoși, astfel că varianta ciocolatei negre este adesea mai sănătoasă decât alte tipuri care vin cu adaos de zahăr.
Ciocolata neagră a fost asociată cu o posibilă îmbunătățire a sănătății inimii datorită puterii antioxidanților (flavonoizi).
”Există antioxidanți în ciocolata neagră care pot crește circulația sângelui în inimă, pot reduce riscul de coagulare și chiar s-a dovedit că scad tensiunea arterială”, spune D’Angelo. Altfel spus, ”o relație sănătoasă cu ciocolata ar putea reduce riscurile de accident vascular cerebral și al bolilor de inimă”, susține D'Angelo, citată de EatThis.
Unele studii au dovedit că un consum zilnic de ciocolată pot să vă binedispună.
„Dacă vă gândiți bine, consumul de ciocolată aproape întotdeauna vă îmbunătățește starea de spirit, iar studiile arată că persoanele care mănâncă ciocolată au raportat că se simt mai puțin stresate”, spune D’Angelo. „Cercetătorii cred că acest lucru se datorează modului în care ciocolata poate avea un impact pozitiv asupra sănătății inimii, deoarece stresul este un factor de risc al bolilor cardiovasculare”.
În timp ce ciocolata neagră conține multe substanțe nutritive utile, ciocolata mai procesată, cum ar fi ciocolata cu lapte sau albă, poate fi plină de zahăr adăugat.
”Anumite tipuri de ciocolată pot fi o sursă de calorii goale, ceea ce înseamnă că organismul tău primește în primul rând calorii și foarte puține vitamine, minerale sau fitonutrienți”, spune nutriționistul Trista Best. De altfel, acesta atrage atenția cu privire la consumul de ciocolată procesată, subliniind faptul că un consum regulat poate duce ”la schimbări de dispoziție, la creșterea foamei și la alte potențiale efecte secundare negative, cum ar fi creșterea glicemiei.”
”Ciocolata conține magneziu, care are multe beneficii și este un mineral care se găsește în mod natural atât în pământ, cât și în corpul uman", spune Best. ”Este vital pentru viață, deoarece este conținut în fiecare celulă a corpului și este important pentru îndeplinirea multor funcții corporale. Acest mineral este important și pentru sănătatea creierului și nu numai că acționează în interiorul creierului pentru starea de spirit și susținerea cognitivă, ci și în afara creierului, în vasele de sânge."
De reținut că un conținut mare de cacao din ciocolata neagră vine ”la pachet” cu o valoare nutritivă mai mare, deci și cu o doza mai mare de magneziu.
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.