De ce să nu mai arunci frunzele portocalelor. 8 beneficii pe care le au
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Ghimbirul nu este doar delicios. Gingerolul, o componentă naturală a rădăcinii de ghimbir, aduce beneficii motilității gastrointestinale - viteza cu care alimentele ies din stomac și continuă de-a lungul procesului digestiv. Consumul de ghimbir încurajează o digestie eficientă, astfel încât alimentele nu zăbovesc atât de mult timp în intestin.
"În Evul Mediu se spunea că este un trimis al zeilor.
Ghimbirul este o plantă, o rădăcină care acum se folosește în întreaga lume.
Rețetă de ceai delicios:
- radem o linguriță de ghimbir, turnăm o cană de apă clocotită
- lăsăm la infuzat 3 minute. Nu mai mult pentru că devine extrem de iute.
- când ceaiul este aproape rece, deci călduț, adăugăm puțină miere și lămâie.
În primul rând, ghimbirul are acțiune antivirală. Stimulează sucurile digestive, ca să putem asimila mai repede alimentele, să le putem digera. Absoarbe gazele de la nivelul mucoasei intestinale. Favorizează digestia, ajută digestia.
Putem să-l folosim în fiecare zi. El are acele imuno-modulatoare, are acțiune antivirală foarte puternică, chiar pe tipuri de virusuri haemophilus influenzae care dau în proporție de 80% bolile de tract respirator.
Și hreanul, și ghimbirul și muștarul acționează foarte bine", a spus Daniela Bușneag, medic homeopat și apifitoterapie.
Este ghimbirul antiinflamator? Studiile arată că este posibil, pentru că ghimbirul conține peste 400 de compuși naturali, iar unii dintre aceștia sunt antiinflamatori.
1. Ameliorarea stării de greață.
Încurajarea golirii stomacului poate ameliora disconfortul provocat de greața provocată de:
- Chimioterapie. Experții care lucrează cu pacienți care primesc chimioterapie pentru cancer, spun că ghimbirul poate atenua greața post-tratament, și fără unele dintre efectele secundare ale medicamentelor anti-nausată.
- Sarcina. De generații întregi, femeile au lăudat puterea ghimbirului de a ușura „grețurile de dimineață” și alte stări de greață asociate cu sarcina. Chiar și Academia Americană de Obstetrică și Ginecologie menționează ghimbirul ca fiind un remediu nonfarmaceutic acceptabil pentru greață și vărsături.
2. Balonare și gaze. Consumul de ghimbir poate reduce fermentația, constipația și alte cauze ale balonării și gazelor intestinale.
3. Uzura celulelor. Ghimbirul conține antioxidanți. Aceste molecule ajută la gestionarea radicalilor liberi, care sunt compuși ce pot deteriora celulele atunci când numărul lor crește prea mult.
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Acest ceai te-ar putea ajuta să slăbești rapid, în mod natural. Reglează apetitul și provoacă arderea mai mare a grăsimilor.
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.