De ce să nu mai arunci frunzele portocalelor. 8 beneficii pe care le au
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Acum, un studiu publicat în mai 2018, de către jurnalul PLOS One, a legat nivelurile mai mari de vitamină D cu un risc mai scăzut de diabet. Cercetătorii au analizat 900 de adulți în vârstă (vârsta medie 74 de ani), pe o perioadă de 12 ani, verificând nivelul vitaminei D și glicemia în timpul controalelor medicale periodice.
În comparație cu persoanele ale căror valori ale vitaminei D din sânge au fost sub 30 nanograme pe mililitru (ng / ml), persoanele cu niveluri peste 30 ng / ml sau mai mult au avut riscul redus la o treime, iar la cei cu valori de 50 ng / ml sau mai mult, riscul s-a redus la o cincime.
Totuși, Institutul american de Medicină susține că un nivel în sânge de vitamina D de 20 ng / ml sau mai mare este suficient pentru 97% din populație. Alte autorități consideră că nivelurile mai mari de 20 ng / ml sunt mai bune pentru sănătate. Sunt în curs de desfășurare studii ample care să ajute la rezolvarea acestor diferențe de opinie.
Nu se știe cu exactitate acum dacă nivelul scăzut de vitamina D crește riscul de apariție a diabetului zaharat sau este doar un indicator general al sănătății proaste. Studiile observaționale au demonstrat că persoanele cu un nivel mai ridicat de vitamină D din populațiile europene au riscuri mai scăzute de a dezvolta diabet de tip 2.
Prezentul raport, care implică aproximativ 82.500 de adulți care trăiesc în China, a replicat asocierea statusului vitaminei D cu un risc mai scăzut de diabet de tip 2 la adulții chinezi.
Pe lângă asta, o analiză combinată a peste 58.000 de cazuri și 370.000 de controale la adulți europeni și chinezi a demonstrat că creșterile instrumentate genetic într-un marker circulant al statusului vitaminei D, corespunzătoare creșterilor realizabile cu suplimentele de vitamina D, au fost asociate cu un risc de diabet zaharat cu 14% mai mic.
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Un somn liniștit poate începe cu un simplu obicei de seară, bazat pe plante care te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).