Consumul de brânză poate reduce riscul de demență. Colina, compusul care protejează creierul
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Ai observat vreodată mici linii albe pe pieptul de pui atunci când ai cumpărat o pachet de carne? La prima vedere, s-ar putea să crezi că aceste linii sunt doar tendoane sau cartilaje care nu afectează gustul sau calitatea rețetei tale.
Dar, poate ar trebui să te gândești de două ori înainte de a pune carnea în coșul de cumpărături. Asta pentru că aceste linii albe sunt un semn că există prea multă grăsime în carnea de pui.
Ce sunt striațiile albe de pe pieptul de pui. Cum alegi carne de calitate - FOTO: Freepik@azerbaijan_stockers
Aceste linii albe sunt un fenomen cunoscut sub denumirea de "woody chicken" (pui lemnos). Acest fenomen apare atunci când puii sunt crescuți pentru a crește mai repede și pentru a produce bucăți mai mari de carne, în special pieptul de pui. Unii cercetători speculează că dieta monotonă și lipsa exercițiilor fizice, caracteristice fermelor industriale de pui, sunt cauzele principale ale acestei afecțiuni, potrivit Foodie.
În termeni tehnici, aceste striații albe nu prezintă riscuri pentru sănătate, deoarece afectează doar gustul sau textura cărnii. Cu toate acestea, majoritatea cumpărătorilor ar fi de acord că aceste factori sunt destul de importanți, chiar dacă nu există riscuri directe pentru siguranță.
Dacă nu vrei să gătești un fel de mâncare care necesită gătire îndelungată sau să te confrunți cu o carne mai puțin gustoasă, există câteva măsuri pe care le poți lua pentru a evita puiul cu linii albe.
Deoarece cercetările sugerează că creșterea rapidă este factorul principal care determină această afecțiune, poți căuta pui provenit din surse care pun accent pe o creștere optimă și bunăstarea animalelor. Optează pentru pui crescut liber sau întreabă un măcelar bine informat despre sursa cărnii, care ar putea să îți recomande carne de pui fără astfel de defecte.
Un măcelar experimentat ar putea să îți ofere indicații utile în alegerea cărnii de pui, deși acest lucru ar putea însemna un buget mai mare pentru carne.
Deși puiul cu linii albe nu reprezintă un pericol pentru sănătate, este important să fii atent la calitatea cărnii pe care o cumperi, mai ales când este vorba de gust și textură. Alegerea surselor care respectă standarde înalte de bunăstare a animalelor poate face diferența în preparatele tale culinare.
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. Cele 8 soluții care te pot salva.
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.