De ce să mănânci kiwi cu tot cu coajă. Farmacist, dezvăluire incredibilă: Freacă kiwi-ul cu un burete de bucătărie curat sau cu un prosop umed

Kiwi - Foto: Freepik @pvproductions

În ultima vreme, mai mulți medici și farmaciști tineri au început să creeze conținut medical pe rețelele de socializare, conținut foarte apreciat de publicul larg.

Cu peste 370.000 de urmăritori pe TikTok, farmacistul Andreea Roman dezvăluie mai multe secrete despre sănătate.

Farmacistul a explicat de ce e bine să mănânci kiwi-u cu tot cu coajă, chiar dacă pentru mulți poate fi neplăcut sau chiar scârbos.

"Îți este lene să îți cureți kiwi?

Mănâncă-l cu coajă! Și astfel îi sporești și beneficiile", a spus Andreea Roman.

Kiwi - Foto: Freepik @atlascompany

"Am auzit acest sfat la foarte mulți doctori și nutriționiști, însă nu puteam să vă fac această recomandare fără să o testez înainte. 

Așa că haideți să vă spun câteva lucruri foarte importante despre kiwi. 

Coaja de kiwi este foarte nutritivă, având o concentrație mare de vitamina E, fibre și folat, adică vitamina B9.

Dacă vei mânca kiwi cu coajă vei crește aportul acestor nutrienți cu până la 30% - 50%. 

Doi dintre principalii antioxidanți prezenți în fruct, adică vitamina E și vitamina C, se află într-o concentrație mai mare în coajă decât în fruct. 

Consumul de kiwi aduce multiple beneficii organismului:

- îmbunătățește nivelul de colesterol

- scade tensiunea arterială

- îmbunătățește sistemul imunitar

- îmbunătățește digestia

- reduce constipația

- ajută la absorbția fierului.

Dacă totuși nu poți mânca fructul ca atare, poți freca acea coajă cu un burete de bucătărie curat sau cu un prosop umed pentru a îndepărta o parte din perișori", a spus Andreea Roman într-un video publicat pe TikTok.

Totuși, farmacistul subliniază că: "persoanele predispuse la alergii sau a dezvolta pietre la rinichi ar trebui să evite acest fruct și în special coaja acestuia".

Articole similare