De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Trucul pe care îl vei adora
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
"Iată, câteva dintre rețetele mele preferate, fie că-i post, fie că-i sărbătoare, aleg mereu să gătesc simplu, rapid, hrănitor și savuros!
1. Pastă de avocadă cu usturoi, lămâie și germeni
Pregătim avocado, adăugăm uleiul de măsline, usturoiul, zeama de lamaie. Amestecam până se obține o pastă peste care putem să mai punem după gust pătrunjel și condimente: sare si piper. Timp de pregătire: maxim 10 minute.
2. Pastă de năut cu ceapă, lămâie și suc de sfeclă roșie
Pentru a pregăti un humus ai nevoie de două ingrediente principale: năut si pastă de susan sau tahini. Multe rețete de humus se fac si fără tahini, consecința poate fi un gust mai intens de năut. Restul ingredientelor din humus: usturoi, chimion (nu e obligatoriu), zeamă de lămâie, ulei de măsline. Poți fierbe năutul după ce l-ai lăsat în apă de pe o zi pe alta sau poți folosi năut gata fiert, din conservă. În acest caz, pasta poate fi gata în 10 minute! Un alt amănunt: ar fi să mixezi bine conținutul, cu cât este mai fin, cu atât parcă este mai bun și mai aproape de textura oricărui pateu delicios și sănătos. Eu ador culoarea roz, tocmai de aceea colorez mereu mâncarea cu puțin suc proaspăt din sfeclă roșie, spre bucuria copiilor! În plus, iată un mod prin care ieși din tipare…
3. Pastă de mei cu usturoi și măsline
Se lasă meiul în apă, vreo 20 de minute, apoi se fierbe la foc mic, la fel ca și mămăliga de mălai, timp vreo 20 de minute. După ce s-a răcit, se mixează bine cu usuroi, lămâie, ulei de măsline. După gust, se pot adăuga și măsline verzi, ardei roșu, morcov sau pătrunjel. Acesta din urmă, parcă dintre toate este preferata mea și o pregătesc cu usturoi, ardei roșu, ulei de măsline și lămâie! Este savuroasă și plin de nutrienți! Timp de pregătire: 30 de minute.
Toate se pot tartina pe pâine integrală prăjită ușor sau pe legume crude. Poate cumperi și câteva ridichi și ceapă verde și te bucuri de sănătate și stare de bine.Un alt mod în care consum eu aceste paste: atunci când am ardei, îmi fac cornet umplut! Arată bine, este ingenios și delicios de sănătos!", a scris biologul Lavinia Bratu pe blogul ei.
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Budinca de chia - super beneficii și idei de rețete cu cele mai bune combinații. 5 rețete delicioase de budincă de chia.
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.