Consumul de brânză poate reduce riscul de demență. Colina, compusul care protejează creierul
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
"Iată, câteva dintre rețetele mele preferate, fie că-i post, fie că-i sărbătoare, aleg mereu să gătesc simplu, rapid, hrănitor și savuros!
1. Pastă de avocadă cu usturoi, lămâie și germeni
Pregătim avocado, adăugăm uleiul de măsline, usturoiul, zeama de lamaie. Amestecam până se obține o pastă peste care putem să mai punem după gust pătrunjel și condimente: sare si piper. Timp de pregătire: maxim 10 minute.
2. Pastă de năut cu ceapă, lămâie și suc de sfeclă roșie
Pentru a pregăti un humus ai nevoie de două ingrediente principale: năut si pastă de susan sau tahini. Multe rețete de humus se fac si fără tahini, consecința poate fi un gust mai intens de năut. Restul ingredientelor din humus: usturoi, chimion (nu e obligatoriu), zeamă de lămâie, ulei de măsline. Poți fierbe năutul după ce l-ai lăsat în apă de pe o zi pe alta sau poți folosi năut gata fiert, din conservă. În acest caz, pasta poate fi gata în 10 minute! Un alt amănunt: ar fi să mixezi bine conținutul, cu cât este mai fin, cu atât parcă este mai bun și mai aproape de textura oricărui pateu delicios și sănătos. Eu ador culoarea roz, tocmai de aceea colorez mereu mâncarea cu puțin suc proaspăt din sfeclă roșie, spre bucuria copiilor! În plus, iată un mod prin care ieși din tipare…
3. Pastă de mei cu usturoi și măsline
Se lasă meiul în apă, vreo 20 de minute, apoi se fierbe la foc mic, la fel ca și mămăliga de mălai, timp vreo 20 de minute. După ce s-a răcit, se mixează bine cu usuroi, lămâie, ulei de măsline. După gust, se pot adăuga și măsline verzi, ardei roșu, morcov sau pătrunjel. Acesta din urmă, parcă dintre toate este preferata mea și o pregătesc cu usturoi, ardei roșu, ulei de măsline și lămâie! Este savuroasă și plin de nutrienți! Timp de pregătire: 30 de minute.
Toate se pot tartina pe pâine integrală prăjită ușor sau pe legume crude. Poate cumperi și câteva ridichi și ceapă verde și te bucuri de sănătate și stare de bine.Un alt mod în care consum eu aceste paste: atunci când am ardei, îmi fac cornet umplut! Arată bine, este ingenios și delicios de sănătos!", a scris biologul Lavinia Bratu pe blogul ei.
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
Budinca de chia - super beneficii și idei de rețete cu cele mai bune combinații. 5 rețete delicioase de budincă de chia.
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?