Câte zile poți mânca din ouăle fierte de Paște. Medicul Doru Negru: Niciodată nu țin mai mult de atât. Ouăle fierte tari sunt indigeste
Medicul Doru Negru ne-a dezvăluit câte zile e recomandat să consumăm din ouăle fierte de Paște.
Tigăile de fontă sunt folosite de secole, datorită durabilității și capacității lor de a menține căldura. În ultimul timp, aceste tigăi au revenit în atenția bucătarilor, datorită potențialelor lor beneficii pentru sănătate și capacitatea de a oferi preparate cu gust autentic.
Este posibil să fi auzit că gătitul cu fontă este o modalitate naturală de a găti, față de celelalte materiale (teflon, aluminiu etcetera).
Este, de fapt, adevărat că gătitul în vase de fontă ar putea adăuga fier la mesele dumneavoastră, dar cantitatea exactă depinde de mai mulți factori, precum ceea ce gătiți, cât timp stă în tigaie și cât de bine este asezonată tigaia din fontă. conform Healthline.
Unul dintre principalele motive pentru care fonta a fost apreciată atât de mult de-a lungul anilor este că este aproape indestructibilă.
De fapt, cu puțină curățare și îngrijire, chiar și vasele de gătit din fontă care au fost neglijate și lăsate să ruginească pot fi adesea restaurate într-o stare aproape ca nouă.
În plus, fonta care a fost adecvat manipulată dezvoltă propria suprafață antiaderentă. Cel mai bun lucru este că, spre deosebire de tigăile tradiționale antiaderente realizate cu acoperiri din Teflon sau ceramică, suprafața antiaderentă a fontei poate fi reaplicată de mai multe ori.
1. Distribuția uniformă a căldurii
Una dintre cele mai mari calități ale tigăilor de fontă este capacitatea lor de a distribui căldura în mod uniform. Acest lucru permite gătirea uniformă a alimentelor, fără puncte fierbinți sau reci. Funcționează bine cu multe surse de căldură. Fonta poate fi folosită pe orice tip de plită (gaz, electrică sau cu inducție). De asemenea, poate fi utilizată peste flacără deschisă, ca în cazul unui foc de tabără, sau plasată direct în cuptor, precum o tavă de copt.
2. Durabilitate
Tigăile de fontă sunt cunoscute pentru durabilitatea lor excepțională. Cu îngrijire corespunzătoare, acestea pot dura generații întregi și pot fi transmise din familie în familie. Vasele de gătit din fontă sunt adesea vândute la prețuri accesibile și, deoarece rezistă aproape pentru totdeauna, le puteți considera o investiție unică. De obicei, este ușor să găsiți vase din fontă în magazinele second-hand sau la târgurile de vechituri.
3. Gust autentic
Alimentele gătite în tigăi de fontă au un gust autentic și delicios, deoarece rețin aromă și umiditate.
4. Ușor de curățat
Odată ce cunoașteți principiile curățării fontei, nu este mai dificilă de curățat decât alte tipuri de ustensile de gătit. În plus, suprafața sa naturală antiaderentă ar putea face chiar mai ușor de curățat decât sticlă sau aluminiu.
5. Versatilitate
Poate fi folosită pentru gătit și servire. Mulți oameni consideră vasele de gătit din fontă plăcute din punct de vedere estetic și acestea pot adăuga un plus frumuseții oricărei mese. De fapt, multe restaurante folosesc chiar mini-tigăi din fontă ca vase de servire.
Pentru a vă asigura că tigăile de fontă rămân în stare bună și continuă să ofere beneficii culinare de lungă durată, trebuie să respectați următorii pași de îngrijire:
1. După spălare, asigurați-vă că tigăile de fontă sunt complet uscate pentru a preveni ruginirea.
2. Evitați să utilizați săpun sau detergent în exces la curățarea tigăilor de fontă, deoarece acest lucru poate elimina stratul de ulei care ajută la prevenirea lipirii.
3. După fiecare utilizare, ungeți ușor tigaia cu ulei pentru a menține acoperirea de ulei și pentru a preveni ruginirea.
4. Stocați tigăile de fontă într-un loc uscat și evitați expunerea prelungită la umezeală.
Tigăile de fontă sunt o investiție excelentă pentru bucătărie, oferind distribuție uniformă a căldurii, durabilitate și oportunitatea de a găti preparate delicioase. Cu îngrijire și întreținere corespunzătoare, aceste tigăi pot deveni moșteniri de familie și vă pot oferi ani de gătit plăcut și sănătos. Încercați rețetele menționate mai sus și bucurați-vă de beneficiile gătitului într-o tigaie de fontă.
Medicul Doru Negru ne-a dezvăluit câte zile e recomandat să consumăm din ouăle fierte de Paște.
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Cum arată o farfurie echilibrată, de post. ”Proteinele trebuie să le luăm din sursele vegetale”.
Sportivii de la Jocurile Olimpice 2024 au fost înnebuniți după brioșele cu ciocolată din sala de mese. Care e secretul lor.
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Rețetă de imuno booster - o băutură plină de vitamine și antioxidanți care crește imunitatea și ajută la topirea kilogramelor în plus.
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. Cele 8 soluții care te pot salva.