Cum să elimini firele de păr rămase pe haine după spălare. Trucul care salvează hainele și mașina de spălat
Hainele tale ies mereu pline de păr după spălare? Iată trucul genial pe care puțini îl știu și care îți va schimba complet rutina.
Alimentele nesigure sunt o problemă de sănătate umană de la începuturile istoriei și multe probleme de siguranță alimentară întâlnite astăzi nu sunt noi. Deși guvernele din întreaga lume fac tot posibilul pentru a îmbunătăți siguranța alimentară, a preveni apariția bolilor date de alimentele stricate au contaminate continuă să reprezinte o problemă importantă de sănătate atât în țările dezvoltate, cât și în cele în curs de dezvoltare, notează Organizația Mondială a Sănătății (OMS).
Se estimează că în fiecare an 1,8 milioane de persoane mor în urma bolilor diareice, iar cele mai multe dintre aceste cazuri pot fi atribuite alimentelor sau apei contaminate. Pregătirea adecvată a alimentelor poate preveni majoritatea afecțiunilor alimentare.
OMS a compus un ghid cu măsuri esențiale pe care oricine le poate lua astfel încât să nu facă o boală alimentară, mai ales atunci când călătorește în altă țară.
În fiecare an, miliarde de oameni se confruntă cu unul sau mai multe episoade de boală alimentară, fără să știe că afecțiunea lor a fost cauzată de alimente.
Cele mai frecvente simptome ale bolii alimentare sunt:
- Dureri de stomac;
- Vomitat și
- Diaree.
Simptomele bolii și gravitatea lor depinde și de alimentul care a provocat îmbolnăvirea. Simptomele pot apărea foarte repede după consumul alimentelor sau pot să dureze zile sau chiar săptămâni. Pentru majoritatea afecțiunilor alimentare, simptomele apar 24 - 72 de ore după ce mâncarea a fost consumată.
Conform Ghidului OMS, boala alimentară poate duce la probleme de sănătate pe termen lung. „Bolile foarte severe, inclusiv cancerul, artrita și tulburările neurologice pot fi cauzate de alimentele contaminate", se arată în document.
Mesajele principale ale acestui ghid pentru o alimentație mai sigură sunt:
- Spălați-vă pe mâini înainte de a manipula / consuma alimente.
- Separați hrana crudă de cea gătită.
- Gătiți bine mâncarea.
- Păstrați alimente la teperaturi sub 5C și gătiți la peste 60C.
Evitați apă de la robinet și fructe / legume nespălate când sunteți în alt oraș sau în altă țară.
Înainte de a pleca de acasă într-o călătorie, OMS recomandă, de asemenea, să discutați cu medicul dumneavoastră despre bolile frecvente în țara de destinație, mai ales dacă este o țară tropicală sau una în care se știe că circulă o abunită boala transmisibilă. Medicul poate recomanda măsuri preventive, cum ar fi vaccinarea.
Hainele tale ies mereu pline de păr după spălare? Iată trucul genial pe care puțini îl știu și care îți va schimba complet rutina.
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Ai șters vreodată telefonul cu spirt? Ce urmează să afli s-ar putea să te șocheze.
Australienii au descoperit TRUCUL genial care îți scade factura la curent cu până la 90% vara!
Aceasta este ora exactă la care trebuie să îți bei cafeaua.
Warren Buffett - lecțiile unui miliardar despre adevărata fericire. Cele 5 lucruri pe care trebuie să le cumperi ca să fii fericit.
De ce ar trebui să pui orez în dulap. 6 lucruri utile pe care le poți face cu orezul.
Aceste trucuri îți vor transforma casa într-o oază de relaxare care te îmbie cu un miros plăcut.
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
Adevărul șocant despre riscurile mortale din baie și de ce nu ar trebui niciodată să iei telefonul cu tine!
Adormi instant! Trucul din medicina chineză care funcționează în 60 de secunde. Medicii sunt uimiți. Încearcă această tehnică secretă a chinezilor.