Toaleta, cel mai periculos loc din casă? De ce să nu iei niciodată telefonul cu tine. Surprizele mortale din baie
Adevărul șocant despre riscurile mortale din baie și de ce nu ar trebui niciodată să iei telefonul cu tine!
Există ai multe alimente și condimente care te scapă de balonare. Iată câteva dintre ele:
1) Banane
Bananele sunt bogate în potasiu. Un studiu a arătat că femeile care au mâncat o banană înainte de fiecare masă s-au balonat mai puțin decât cele care nu au mâncat acest fruct. Experții cred că asta se datorează faptului că banalele hrănesc anumite bacterii din intestin care ajută la calmarea producției de gaze în stomac.
2) Țelina
Pune niște țelină rasă în salate pentru a-ți pune digestia în mișcare datorită fibrelor pe care le conține. Ca bonus, țelina este bogată, de asemenea, anumite flavonoide, substanțe care reduc inflamația din organism, inclusiv în intestin.
3) Turmeric
Acest condiment de culoarea galben-muștar conține o cantitate bună de curcumină. Studiile arată că curcumina poate atenua simptomele intestinului iritabil, ameliorând disconfortul, reglând sistemul digestiv și reducând balonarea.
4) Menta
Se știe că ceaiul de mentă are efect astringent și antidiareic, relaxând mușchii sistemului digestiv. Acest lucru ajută la eliminarea gazului din stomac și intestin reducând balonarea.
5) Avocado
Aceste fructe în formă de para sunt bogate în potasiu, la fel ca bananele. Organismul are nevoie de potasiu pentru a-și gestiona nivelul de sodiu, care la rândul său controlează cantitatea de apă care se depune. Cu cât sistemul funcționează mai bine, cu atât vei avea parte de mai puțină balonare.
6) Sparanghel
Cunoscut diuretic, sparanghelul este o sursă bună de inulină, o fibră insolubilă care hrănește bacteriile bune din intestin și vă ajută să vă mențineți scaunul regulat.
7) Fenicul
Această rădăcină și semințele sale au un compus care relaxează spasmele din tractul gastro-intestinal. Cu mai puține spasme, gazele pot trece prin intestin mai ușor, astfel încât balonarea să nu se producă.
8) Roșii
Roșiile conțin licopen, un antioxidant care funcționează ca un antiinflamator. Roșiile sunt, de asemenea, bogate în potasiu, care scade nivelul de sodiu ce produce balonare din organism.
Adevărul șocant despre riscurile mortale din baie și de ce nu ar trebui niciodată să iei telefonul cu tine!
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână. Cele 5 efecte uimitoare de care trebuie să afli.
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
De ce nu ar trebui să speli hainele la 40 de grade.