Adevărul despre mâncarea ambalată: Ce ascund etichetele și cum un simplu simbol pe ambalaj îți poate salva viața!
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
Românii, și mai ales româncele, știu că de Sărbători ne îngrășăm. Mâncăm mult și bun, și facem mai puțină mișcare. Dar kilogramele se datorează mai multe greșelilor alimentare elementare pe care le facem.
În primul Episod al seriei Sfatul nutriționistului, medicul nutriționist Anca Hâncu, doctor în medicină, ne-a explicat că putem mânca din toate bucatele tradiționale, dar nu toate odată. Nimic nu e interzis, doar cantitatea și cum le combinăm contează.
Dr. Anca Hâncu spune că, spre exemplu, la masa de Crăciun putem mânca tradiționalele sărmăluțe, dar cârnații, caltaboșul și alte preparate dn carne, tradiționale de Săbători, putem să le lăsăm pentru dimineață sau pentru următoarea masă de prânz.
În fond, de Crăciun anul acesta, avem trei zile libere (24, 25 și 26 decembrie), și un weekend înaintea lor, așa că nu ne obligă nimeni să terminăm tot ce am gătit la o singură masă. În cinci zile să tot mâncăm...
Luni, tot la ora 17.00, pe canalele de Youtube și Facebook ale DC MEDICAL, urmează Episodul 2 din seria EXCLUSIVă de Criciun, „Sfatul nutriționistului".
Până atunci, iată cum împărțim bucatele tradiționale la mai multe mese:
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
Cele 5 greșeli comune pe care le faci în bucătărie și care îți pot îmbolnăvi toată familia.