Toaleta, cel mai periculos loc din casă? De ce să nu iei niciodată telefonul cu tine. Surprizele mortale din baie
Adevărul șocant despre riscurile mortale din baie și de ce nu ar trebui niciodată să iei telefonul cu tine!
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a descoperit castanele, fructele care au cucerit-o pe loc. Fierte sau coapte, castanele au un gust dulceag și hrănitor. De asemenea, sunt foarte bogate în vitaminele A, B1, B2, C, niacină, potasiu, fosfor, magneziu, calciu și multe altele.
Iată ce a scris ea pe pagina ei de Instagram:
„Recunosc că nu am mâncat până acum castane coapte...și rău am făcut! Am fost cucerită pe loc de gustul lor complex, un amestec de aromă de pădure, cu frunze de toamnă și nuci bine coapte? Cu siguranță există mâncăruri pe bază de castane, de la piureuri la supe creme, însă coapte la cuptor sunt delicioase.
Plus-uri:
-castanele sunt similare cu cartoful și leguminoasele (fasole boabe, mazăre, linte, năut), sursă de amidon hrănitor
-conțin 66% apă, 26% glucide lente, 4% fibre și doar urme de grăsime
-bogate în potasiu, magneziu, cupru, fosfor, fier și vitamine din grupul B
-Efect prebiotic- 17% din amidon este rezistent, nu poate fi digerat/absorbit, însă hrănește bacteriile benefice din colon.
‼️Minus-uri:
-conținut redus de proteine- doar 2% față de 10% în leguminoase (fierte)
-trebuie crestate înainte de a fi băgate la cuptor, altfel există riscul să explodeze, iar pielița care le învelește poate fi amară.
Porția corectă: 2 pumni/80g pe post de gustare sau garnitură, în loc de paine, cartofi sau alte făinoase.
Din castane se face o făină fără gluten extrem de hrănitoare. În secolul XIX în Europa castanele erau un aliment de bază pe timpul iernii, se consumau până la 2 kg/persoană/zi!”
Adevărul șocant despre riscurile mortale din baie și de ce nu ar trebui niciodată să iei telefonul cu tine!
Aceasta este ora exactă la care trebuie să îți bei cafeaua.
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
Dacă ai oricare dintre aceste simptome, nu aștepta! Sună la urgențe imediat!
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână. Cele 5 efecte uimitoare de care trebuie să afli.
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
De ce nu ar trebui să speli hainele la 40 de grade.
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
Oțet în mașina de spălat? Iată ce se întâmplă cu hainele tale! De ce tot mai mulți oameni aleg acest truc simplu