De ce să nu mai ții roșiile în frigider
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
Grăsimile monosaturate, care fac parte din catgoria grăsimilor nesaturate, se găsesc în măsline, nuci și avocado, precum și în carne și produse lactate. Cu toate că unele studii au descoperit că dietele bogate în grăsimi monosaturate reduc riscul bolilor de inimă, altele nu au același efect.
Se pare că sursa de grăsime face diferența. Acest lucru este indicat de cercetătorii de la Harvard T.H. Chan School of Public Health, care au studiat datele despre dietă de la mai mult de 90.000 de persoane care aveau în medie 22 de ani.
Riscul bolii cardiace a fost mai mic atunci când grăsimile saturate nesănătoase, carbohidrații rafinați sau grăsimile trans au fost înlocuite cu grăsimi mononesaturate pe bază de plante, dar nu cu grăsimi mononesaturate din surse animale.
Un consum mai mare de grăsimi din surse vegetale a fost asociat cu un risc cu 16% mai mic de a muri de diferite cauză. În schimb, consumul ridicat de grăsimi de origine animală a fost legat de un risc de 21% mai mare de a muri de orice cauză.
Studiul, publicat în martie 2018 în The American Journal of Clinical Nutrition,oferă un sprijin suplimentar beneficiilor pentru sănătate ale unei diete pe bază de plante.
Studiul original, AICI.
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
Adormi instant! Trucul din medicina chineză care funcționează în 60 de secunde. Medicii sunt uimiți. Încearcă această tehnică secretă a chinezilor.
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
Ai șters vreodată telefonul cu spirt? Ce urmează să afli s-ar putea să te șocheze.