6 plante mediteraneene care protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Au un efect major
6 plante mediteraneene care protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Au un efect major.
Mierea este o substanță dulce, siropoasă, produsă de albinele care colectează nectarul de la plantele cu flori, îl consumă și îl regurgitează, în stup, intenționând ca produsul final să-l folosească ca sursă de hrană. Apicultorii scot mierea din fagurii ceruiți din stup, iar adesea aceasta este procesată înainte de a fi vândută.
Este bogată în antioxidanți, cum ar fi acizii fenolici și flavonoizii, care pot susține o sănătate mai bună. Studii mici efectuate pe oameni arată că antioxidanții din miere ar putea contribui la îmbunătățirea nivelului de colesterol, ceea ce ar putea duce la scăderea riscului de boli de inimă, deși sunt necesare studii pe termen lung mai mari pentru a confirma aceste constatări.
Datorită acestor calități, mierea este adesea promovată ca o opțiune mai bună decât zahărul rafinat, în special pentru persoanele cu diabet zaharat. Dar experții avertizează că mierea tot o formă de zahăr este!
„Zaharurile adăugate în dietă trebui menținute la un nivel scăzut, indiferent de sursa lor. (...) Consumul de cantități mari de zaharuri adăugate - fie că este vorba de miere, zahăr, sirop de arțar sau sirop de porumb – nu este un lucru bun”, a declarat Maya Vadiveloo, profesor asistent de nutriție și științe ale sănătății la Colegiul de Științe ale Sănătății de la Universitatea Rhode Island din Kingston.
Studiile arată că zaharurile adăugate pot fi calorii goale care cresc riscul de obezitate, cel de boli de inimă, de hipertensiune arterială și de carii. Un comitet consultativ responsabil cu propunerea de revizuiri a Ghidurilor dietetice federale pentru americani ( ghid care este actualizat la fiecare cinci ani), a sugerat într-un raport din iulie că zaharurile adăugate trebuie să fie reduse la doar 6% din caloriile zilnice, în scădere față de 10% cât este recomandat acum. O singură lingură de miere conține 64 de calorii, fără fibre, aproape fără vitamine și foarte puține proteine.
Dar, deși nu este ideală pentru consumul zilnic, s-a constatat că mierea oferă unele beneficii medicinale specifice. Cercetările arată că ar putea fi o alternativă bună pentru tratarea tusei problematice nocturne a copiilor, deși nu este considerată sigură pentru copiii sub 1 an.
O modalitate bună de a încorpora miere în dietă, a spus Vadiveloo, este să o adaugi la un produs neîndulcit, cum ar fi iaurtul, dacă acesta nu are deja zahăr adăugat.
„Cu cât poți controla mai mult orice adaos de zahăr pe care îl introduci în corp, cu atât mai bine”, a explicat ea, pentru Heart.org, site-ul Asociației Americane a Inimii. „Ideea e că dacă adaugi miere la o masă trebuie să uiți de prăjitura pe care o mâncai la desert”, a mai arătat expertul.
6 plante mediteraneene care protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Au un efect major.
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum și pe care trebuie să îl încerci.
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
Aceasta este ora exactă la care trebuie să îți bei cafeaua.
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
Warren Buffett - lecțiile unui miliardar despre adevărata fericire. Cele 5 lucruri pe care trebuie să le cumperi ca să fii fericit.
Cele 5 greșeli comune pe care le faci în bucătărie și care îți pot îmbolnăvi toată familia.
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?