Niacina, vitamina B3: ce este și la ce ajută, de fapt. Este sigură pentru inimă? Studiile dezvăluie pericolul
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
Slăbești, metoda. Cercetători din Marea Britanie și SUA susțin că stabilirea unei limite a caloriilor consumate la fiecare masă ar fi o strategie mai bună pentru slăbit în comparaţie cu respectarea unei limite a caloriilor consumate într-o zi.
Cercetarea s-a făcut la Warwick Business School, anunță Press Association, citată de Agerpres. Două grupuri de 50 de participanţi au primit din partea specialiştilor fotografii cu mâncare, însoţite de sugestii privind numărul de calorii din fiecare farfurie. Acestora li s-au mai oferit informaţii legate de numărul de calorii recomandate zilnic în funcţie de sex şi vârstă şi ulterior au fost rugaţi să îşi stabilească în mod independent propriul buget de calorii. Cei din primul grup au decis ca limită a caloriilor pentru fiecare masă şi gustare - un consum mediu general de 1.528 de calorii pe zi. Din al doilea - un consum mediu general de 2.011 calorii pe zi. Subiecţii care au respectat limita de calorii pentru fiecare masă în parte au consumat, în medie, de 1.417 calorii pe zi, cu 219 mai puţine decât cei care au stabilit o limită pe zi a numărului de calorii.
”Cei cu buget zilnic (de calorii) au redus aportul caloric la mesele în cazul cărora au considerat că exista cel mai mare risc de a mânca excesiv, precum cina sau gustările, dar nu au luat în considerare celelalte mese. Cei care au urmat un buget (al caloriilor) pentru fiecare masă în parte au redus numărul de calorii la toate mesele, ceea ce a redus aportul zilnic”, a detaliat doctor Miaolei Jia, profesor asociat la Warwick Business School, conducătorul studiului.
Abordarea ar fi benefică și în cazul celor ce vor să reducă numărul de țigări fumate sau de băuturi alcoolice. Spune asta Aradhna Krishna de la Universitatea din Michigan, care a colaborat la acest studiu: ”Rezultatele noastre nu sunt relevante doar pentru controlul aportului de hrană, cât şi a fumatului sau alcoolului - orice context în care oamenii au un motiv să îşi reducă consumul”.
Studiul a fost publicat în Journal of Consumer Research. Poate fi consultat AICI.
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
Australienii au descoperit TRUCUL genial care îți scade factura la curent cu până la 90% vara!
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.