„Pentru slăbit”, doar pe etichetă: capcana produselor de slăbit. Sfaturi de la un nutriționist

Angela Sabău |
Data publicării:
Produsele de slăbit pot fi înșelătoare
Produsele de slăbit pot fi înșelătoare

Produsele pentru slăbit sunt, majoritatea, doar capcane de marketing, spun nutriționiștii. Cele mai multe dintre aceste produse conțin la fel de multe calorii ca și cele obișnuite.

Nutriționistul Mihaela Bilic a făcut publică de curând o postare pe rețeaua de socializare prin care atrage atenția asupra capcanei produselor de slăbit. Dincolo de faptul că majoritatea dintre ele nu duc la pierderea în greutate, aceste produse conțin aceleași calorii și îngrașă exact la fel ca și cele obișnuite.

Nutriționistul are și câteva sfaturi pentru cei care vor să scape de kilogramele în plus.

„În lupta noastră eternă cu kilogramele în plus, suntem dispuși să cumpărăm orice produs pe al cărui ambalaj există o promisiune cât de mică legată de slăbit. Fără să stăm prea mult pe gânduri, cheltuim cu nonșalanță bani mulți pe batoane de slăbit, biscuiți fără zahăr sau ciocolată diet chiar dacă gustul și calitatea lor sunt îndoielnice. Pe principiul „suferă baba la frumusețe”, înghițim cu noduri tot felul de amestecuri dubioase, lipicioase și cleioase- că atunci când vrei să slăbești, doar nu vrei să-ți și placă”, arată în postarea ei.

„Fără zahăr” și „de slăbit”, doar pe etichetă

De asemenea, ea mai face referire apoi la gustul acestor produse:
„Amuzant este că nu doar gustul lasă de dorit, ci și conținutul, mai ales cel caloric: orice produs așa-zis de slăbit are același număr de calorii, dacă nu chiar mai multe, față de varianta clasică, obișnuită. Fie că e vorba de biscuiți, ciocolată sau napolitane, valoarea energetică este departe de a fi „light”.

Atunci cum de scrie pe etichetă „fără zahăr” sau „de slăbit”? Marketing rafinat pentru cumpărători naivi sau neatenți. Da, există două categorii de „victime” când vine vorba de slăbit repede:

•naivii, care cred că simplul consum al acestor produse garantează topirea kilogramelor în plus, fără să se gândească că nu poți mânca toată viața batoane dulci în loc de ciorbă sau tocăniță (care apropo, au mai puține calorii)

•neatenții care omit să citească ingredientele și tabelul nutrițional de pe ambalaj- atunci ar observa că zahărul a fost înlocuit cu maltitol (un poliol de zahăr care nu crește glicemia, dar îngrașă la fel), cantitatea de grăsime e de multe ori mai mare (altfel nu pot fi legate ingredientele) iar caloriile sunt din belșug”, continuă ea.

Trecând peste toate acestea, ea lanseză un sfat util pentru oricine, atât pentru cei care vor să iardă în greutate, cât și pentru cei care vor să se mențină la o greutate normală:

„Puțin și bun”, sfatul nutriționistului

„Care e sfatul meu? Nu mai cheltuiți bani grei pe promisiuni deșarte. Puteți slăbi cu mâncarea voastră gustoasă, înjumătățind porția. Uitați de biscuiți fără zahăr și batoane de slăbit, făceți-vă pofta de dulce cu o prăjitură bună (mini) sau o ciocolată de calitate din când în când. Puțin și bun, asta să vă fie deviza! Și culmea e că o să faceți și economie. Și la bani, și la calorii!”, se arată în materialul publicat de nutriționist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel