Obiceiuri ca să slăbești sănătos. Sfaturi de la Harvard

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Alimente, dietă
Alimente, dietă

Ca să slăbești sănătos, spun specialisții de la Harvard, un prim pas este crearea de obiceiuri alimentare. Plus exerciții fizice.

Obiceiuri, să slăbești sănătos. Pe lângă noi obiceiuri alimentare și sport, când vine vorba de slăbit contează multe alte alegeri pe care le faceți zilnic precum: cât alegeți să petreceți dormind sau navigând pe Internet.

"Stabiliți-vă un obiectiv mai realist de a pierde între 5% și 10% din greutatea voastră și acordați-vă mult timp și o anumită flexibilitate pentru a atinge acest obiectiv, ținând cont că majoritatea oamenilor necesită cel puțin șase luni pentru a atinge acel grad de pierdere sănătoasă în greutate", explică specialiștii pe Harvard Health Publishing.

Obiceiuri, să slăbești sănătos: recomandări care necesită timp și răbdare

Un alt sfat al acestora este să renunțați la obiective generalizate ca „ar trebui să mănânc mai puțin la cină și să fac mai mult efort" și să adoptați obiective specifice, pe termen scurt (zilnic sau săptămânal) precum "voi alege câteva rețete pentru cină și cumpăr pentru ingrediente duminică" ori "voi aduce un prânz sănătos de acasă în loc să ies de cel puțin de trei ori săptămâna viitoare", "voi suna un prieten pentru a face, luni și miercuri, o plimbare după muncă”, respectiv "voi reduce expunerea la alimente problematice pentru a evita tentația cum ar fi păstrarea prăjiturilor departe de vedere în bucătărie".

Apoi nu se recomandă să săriți peste micul dejun, pe care ar fi bine să-l savurați încet, nu pe fugă. "Mulți oameni sar peste micul dejun pentru că sunt prea grăbiți sau nu le este foame. Încercați să vă ridicați din pat cu 15 minute mai devreme (ceea ce înseamnă să vă culcați mai devreme, pentru a nu sacrifica timpul de somn) ca să vă pregătiți micul dejun. Mâncați încet sorbind apă, cafea sau ceai între mușcături", mai arată sursa citată.

Ideal ar fi, să petreceți cel puțin 20 de minute la fiecare masă, "dar acest lucru poate fi mai realist în timpul mesei de prânz sau de seară; alegeți una pentru a începe".

Alegeți un obicei alimentar și puneți-l în practică timp de o săptămână. "Este important să faceți aceste obiceiuri sănătoase de rutină. După ce te descoperi că faci unul destul de consistent, adaugă un altul. Cu timpul vei realiza că multe dintre aceste obiceiuri pot fi interconectate", adaugă experți de la Harvard.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel