Obiceiuri ca să slăbești sănătos. Sfaturi de la Harvard
Ca să slăbești sănătos, spun specialisții de la Harvard, un prim pas este crearea de obiceiuri alimentare. Plus exerciții fizice.
Obiceiuri, să slăbești sănătos. Pe lângă noi obiceiuri alimentare și sport, când vine vorba de slăbit contează multe alte alegeri pe care le faceți zilnic precum: cât alegeți să petreceți dormind sau navigând pe Internet.
"Stabiliți-vă un obiectiv mai realist de a pierde între 5% și 10% din greutatea voastră și acordați-vă mult timp și o anumită flexibilitate pentru a atinge acest obiectiv, ținând cont că majoritatea oamenilor necesită cel puțin șase luni pentru a atinge acel grad de pierdere sănătoasă în greutate", explică specialiștii pe Harvard Health Publishing.
Obiceiuri, să slăbești sănătos: recomandări care necesită timp și răbdare
Un alt sfat al acestora este să renunțați la obiective generalizate ca „ar trebui să mănânc mai puțin la cină și să fac mai mult efort" și să adoptați obiective specifice, pe termen scurt (zilnic sau săptămânal) precum "voi alege câteva rețete pentru cină și cumpăr pentru ingrediente duminică" ori "voi aduce un prânz sănătos de acasă în loc să ies de cel puțin de trei ori săptămâna viitoare", "voi suna un prieten pentru a face, luni și miercuri, o plimbare după muncă”, respectiv "voi reduce expunerea la alimente problematice pentru a evita tentația cum ar fi păstrarea prăjiturilor departe de vedere în bucătărie".
Apoi nu se recomandă să săriți peste micul dejun, pe care ar fi bine să-l savurați încet, nu pe fugă. "Mulți oameni sar peste micul dejun pentru că sunt prea grăbiți sau nu le este foame. Încercați să vă ridicați din pat cu 15 minute mai devreme (ceea ce înseamnă să vă culcați mai devreme, pentru a nu sacrifica timpul de somn) ca să vă pregătiți micul dejun. Mâncați încet sorbind apă, cafea sau ceai între mușcături", mai arată sursa citată.
Ideal ar fi, să petreceți cel puțin 20 de minute la fiecare masă, "dar acest lucru poate fi mai realist în timpul mesei de prânz sau de seară; alegeți una pentru a începe".
Alegeți un obicei alimentar și puneți-l în practică timp de o săptămână. "Este important să faceți aceste obiceiuri sănătoase de rutină. După ce te descoperi că faci unul destul de consistent, adaugă un altul. Cu timpul vei realiza că multe dintre aceste obiceiuri pot fi interconectate", adaugă experți de la Harvard.
Cum să faci paste demne de Premiul Nobel. Secretul cremos descoperit de italieni
Cum se spală, de fapt, blugii. Truc genial de la Adina Buzatu
Îmbrăcămintea pe care nu trebuie să o speli cu apă fierbinte. Se distruge țesătura
4 măsuri esențiale care îți pot salva viața pe timp de caniculă. Dr. Ciuhodaru, explicații
Ce să faci imediat și ce să NU faci dacă simți miros de gaz în casă
De ce să nu porți șlapi la piscină. Detaliul care te va pune pe gânduri
Luna perfectă în care să începi o schimbare. NU e ianuarie! 3 pași simpli să îți transformi starea de spirit, fără efort
De ce nu trebuie să ții niciodată paharul de vin de cupă
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
Acesta este motivul pentru care ar trebui să pui orez în dulap
De ce ar trebui să pui orez în dulap. 6 lucruri utile pe care le poți face cu orezul.
Cum să folosești eficient aerul condiționat în zilele caniculare
De ce să nu mai ții periuța de dinți lângă chiuvetă
Băile de gheață: miracol pentru sănătate sau risc ascuns? Iată ce spune știința
De ce să fierbi apa înainte de a face cuburi de gheață
Dacă ai acest simptom, mergi de urgență la medic. Poate fi un semn fatal
Dacă ai oricare dintre aceste simptome, nu aștepta! Sună la urgențe imediat!
Trucul simplu care îți transformă fața în doar câteva minute pe zi
Noua sare recomandată de OMS: de ce ar putea salva milioane de vieți
Otrava din bucătărie. Duce la cancer și alte boli grave
De ce ar trebui să renunți la tocătoarele de tăiat din plastic
Pune o lumânare în congelator. Motivul e genial!
Adevărul despre mâncarea ambalată: Ce ascund etichetele și cum un simplu simbol pe ambalaj îți poate salva viața!
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
