Dietă sănătoasă, alimente bogate în fibre care te ajută să slăbești

O dietă sănătoasă prespune un aport zilnic de fibre. Acestea favorizează tranzitul intestinal și accelerează metabolismul, ceea ce duce la slăbire. Iată ce alimente care nu trebuie să-ți lipsească din meniul...
Chiar dacă nu aduc un aport real de nutrienți, fibrele ajută la îndepărtarea unor boli și au fost asociate cu o greutate corporală mai mică, adică favorizează slăbirea.
În timp ce femeile ar trebui să aibă un aport zilnic de minim de 25 de grame, bărbații au nevoie de 38 de grame pe zi, dar în general doar 5% dintre oameni ating acest țel.
Fructele și legumele au o anumită cantitate de fibre, dar cele mai mari cantități sunt în alimente care sunt și bogate în calorii - boabe întregi, leguminoase și nuci. Deci, este nevoie de o echilibrare a meniului, pentru a obține suficiente fibre limitând, totodată, caloriile, dacă vrei să slăbești.
Ce să mănânci și când
Cu alte cuvinte, este nevoie de planificarea atentă a meniurilor pentru a vă apropia de cantitatea ideală de fibre.
O opțiune bună este să vă începeți ziua cu un mic dejun bogat în fibre, cu cereale integrale. Cele mai multe tipuri au câte 5 grame de fibre într-o singură cană, dar citiți etichetele pachetelor, astfel încât să știți sigur.
La masa de prânz, serviți o jumătate de cană de fasole sau linte, fierte, adăugate la o salată verde, pentru a vă umple stomacul cu 7 sau 8 grame de fibre.
O ceașcă de zmeură are aproximativ 8 grame de fibre, la fel ca multe fructe de pădure, făcându-le grozave pentru o gustare sau pentru un desert. Ele pot fi adăugate, de asemenea, cerealelor de la micul dejun, notează medicii nutriționiști de la medicinenet.com.
De asemenea, tot la prânz, puteți servi o ceașcă de broccoli, care are 5 grame de fibre.
E important să mâncați fibrele dimineața și la prânz pentru că după micul dejun și după masa de prânz de obicei organismul consumă cele mai multe calorii.
-
-
Semne timpurii de infarct pe care mulți le ignoră18.09.2025, 22:35
-
-
-
10 boli care nu dor, dar pot fi fatale18.09.2025, 18:09
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.