Extractul de ceapă, impact asupra glicemiei. Reduce nivelul zahărului din sânge cu 50%
Această legumă comună reduce nivelul zahărului din sânge cu 50%.
Un studiu recent publicat în revista Nature a relevat că anumite bacterii intestinale și virusuri pot crește semnificativ riscul de diabet de tip 2 în rândul adulților din întreaga lume care suferă de această afecțiune. Aproximativ 98% dintre cei aproximativ 530 de milioane de adulți cu diabet prezintă diabet de tip 2, o condiție în care organismul devine rezistent la insulină, necesară pentru metabolizarea glucozei din sânge.
Factori precum vârsta, istoricul familial, etnia, dar și factori de risc modificabili cum ar fi obezitatea și stilul de viață sedentar joacă un rol crucial în dezvoltarea diabetului de tip 2. Recent, cercetătorii au început să exploreze microbiomul intestinal ca posibilă legătură cu riscul crescut de diabet de tip 2.
Cercetătorii de la Brigham and Women’s Hospital din Boston au identificat tulpini specifice de bacterii și virusuri care provoacă modificări funcționale în microbiomul intestinal, asociate cu un risc crescut de diabet de tip 2. Studiul, publicat în Nature Medicine, subliniază importanța acestor descoperiri în înțelegerea legăturii dintre microbiomul intestinal și dezvoltarea diabetului de tip 2.
Vezi și: Interacțiunea dintre monocite și trombocite, noi descoperiri. Cum luptă împotriva infecțiilor
Analizând datele din Consorțiul de Microbiom și Boli Cardiometabolice (MicroCardio), care a inclus 8,117 de metagenomi ale microbiomului intestinal din diverse grupuri etnice și geografice (SUA, China, Israel, Germania), cercetătorii au identificat mai multe specii microbiene și funcțiile lor asociate cu dezvoltarea diabetului de tip 2.
Printre descoperirile semnificative se numără identificarea unei tulpini de microb intestinal, Prevotella copri, care produce cantități mari de aminoacizi cu catenă ramificată (BCAA-uri). Această tulpină a fost observată mai frecvent în microbiomul persoanelor cu diabet de tip 2, oferind o explicație funcțională pentru risc crescut.
Vezi și: Enzimele ligază, o nouă cale pentru tratamentele împotriva cancerului
În plus, cercetătorii au adunat dovezi care sugerează că bacteriofagele, virusurile care infectează bacteriile, ar putea influența schimbările în microbiomul intestinal, crescând astfel riscul de diabet de tip 2. Acest aspect deschide noi direcții de cercetare pentru înțelegerea mecanismelor subiacente și pentru dezvoltarea potențială a intervențiilor.
Cercetările viitoare pe microbiomul intestinal ar putea aduce noi lumini asupra modului în care probioticele și alte intervenții dietetice ar putea modula flora bacteriană intestinală pentru a reduce riscul de diabet de tip 2. Aceste studii continuă să ofere speranțe pentru dezvoltarea unor tratamente preventive mai eficiente și personalizate.
Impactul microbiomului intestinal asupra dezvoltării diabetului de tip 2 - FOTO: Freepik
Descoperită în 2007, Prevotella copri este o bacterie prezentă în microbiomul uman, descrisă ca fiind o "bacterie de generație următoare" datorită recentei sale izolări. Această bacterie are formă alungită, este gram-negativă (mai rezistentă la anticorpi) și anaerobă (capabilă să supraviețuiască în absența oxigenului). Prevotella copri face parte din filumul Bacteroidetes, potrivit Layer Origin.
Prevotella include aproximativ 40 de specii, dar Prevotella copri este cea mai răspândită în studii. Cercetările recente au arătat că Prevotella copri devine activă în răspuns la aportul de fibre dietetice.
Unde se găsește Prevotella copri în corp? Un organism sănătos poate fi caracterizat prin prezența anumitor comunități bacteriene distincte în locații specifice ale corpului, incluzând pielea, plămânii, tractul gastrointestinal, urogenital, cavitatea orală și nazală. Este demn de menționat faptul că speciile de Prevotella au fost observate într-o proporție semnificativă în zonele mucoaselor, unde acestea produc mucus.
Această legumă comună reduce nivelul zahărului din sânge cu 50%.
Acesta este cel mai important lucru pe care trebuie să îl știe diabeticii. Cât de grav este, de fapt.
Aceste alimente te scapă de medicamentele pentru diabet. Au un efect care i-a uimit pe medici. Rezultatele se văd în 3 luni.
Acesta este trucul care te ajută să nu faci diabet. Reglează glicemia și nu mai faci diabet.
Cum îți dai seama dacă ai prediabet? Fă acest test simplu acum! Află care sunt, de fapt, valorile normale ale glicemiei.
Oamenii de ştiinţă au identificat un hormon care provoacă diabet de tip 2 la persoanele obeze.
Acesta este cel mai simplu mod de a trata diabetul. Medicii iau în considerare aceste valori.
Medicii, îndemnați să regândească tratamentele pentru diabet. 40% dintre pacienți își pun sănătatea în pericol
Tratamentul diabeticilor, schimbat total. Milioane de diabetici vor rămâne fără tratament.
Ai aceste semne pe piele sau gât? Poți avea o boală mortală fără să știi – 100 de milioane de oameni o ignoră zilnic!
Aceste cinci semne ale diabetului apar în faza de debut a bolii. Sunt semne minore, dar esențiale.
Acest aliment scade glicemia și ajută la gestionarea diabetului.
Aceasta este cea mai mare greșeală pe care o facem când mâncăm, iar consecințele sunt însemnate.
Aceste două minerale sunt esențiale pentru a gestiona diabetul. Scad nivelul glicemiei.
De ce pe vremuri oamenii erau mai slabi și care este motivul pentru care ne îngrășăm chiar dacă nu prea mâncăm.
Acest simptom banal care apare noaptea poate fi un semn al diabetului. Nu este vorba de urinarea nocturnă.