Fierul din carnea roșie, factor declanșator al cancerului colorectal
Acest aliment considerat sănătos duce, de fapt, la declanșarea cancerului.
Conf dr Gabriel Constantinescu, doctor în Științe Medicale și medic primar în Gastroenterologie, de la Spitalul Clinic Sanador din București a explicat, la Interviurile DC Medical, când se face o endoscopie.
”Indicația de endoscopie are în vedere diagnosticul, dar și terapia unor evenimente diverse, dar și când v-ați referit la explorarea care se petrece din timp în timp - screeningul în colonoscopie este standardizat și are în vedere evaluarea colonului având drept țintă descoperirea incipientă a cancerului colorectal, dar și a precursorilor săi.
Deci, practic, când cineva te întreabă dacă trebuie efectuată, din timp în timp, o colonoscopie - după vârsta de 50 de ani la populația de tip caucazian, și după 45 de ani la populația de tip hispanic sau afroamericană. Pentru România, care are o populație predominant caucaziană, după vârsta de 50 de ani este necesară o explorare de tip colonoscopic care vizualizează, în primul rând, precursorii cancerului. Și aceștia sunt polipii colonici sub diversele lor forme, ca și chip incipient al cancerului colorectal”, afirmă medicul Gabriel Constantinescu.
De ce la 50 de ani? Specialistul răspunde:
”Pentru că societățile medicale au stabilit că după vârsta de 50 de ani riscul statistic, șansa statistic, ghinionul de a avea un cancer crește exponențial. Noi avem ca și țintă medicală descoperirea precursorilor. Dacă ai descoperit precursorii și i-ai eliminat prin procedee de colonoscopie terapeutică, din punct de vedere statistic la acea cohortă populațională vei avea mai puțin cancer colonic în decadele viitoare”.
Potrivit specialistului în Gastroenterologie Gabriel Constantinescu, endoscoapele ”generează imagini HD cu care noi, medicii, vizualizăm leziuni din ce în ce mai mici, cu tendința în viitor de a se realiza procedee de magnificație macroscopică. Asta este tendința, de a se vedea cât mai fidel. Imaginea pentru o endoscopie HD ajunge de 60 de ori mai mare și mai acurată decât imaginea obișnuită a ochiului uman. Există și endoscoape care au ca facilități posibilitatea de a evalua la nivel microscopic; problema este că suprafața de investigare este așa de mare pentru că microscopul practic, deodată, explorează o suprafață foarte mică”, adaugă conf Gabriel Constantinescu.
Acest aliment considerat sănătos duce, de fapt, la declanșarea cancerului.
Ce sunt chisturile pancreatice. Când devin acestea canceroase și de ce mortalitatea pacienților este ridicată.
Așa poți să previi unul din cele mai mortale tipuri de cancer.
Suplimentele alimentare sunt asociate cu riscuri hepatice.
Reținerea gazelor poate părea inofensivă, însă experții medicali avertizează asupra unor consecințe neașteptate și neplăcute.
Cancerul care se răspândește alarmant. Nu există niciun avertisment.
Acest supliment alimentar ar putea ajuta la repararea ficatului, iar beneficiile sunt importante.
Cancerul colorectal lovește tot mai mulți tineri sub 50 de ani, iar simptomele timpurii pot fi fatale dacă sunt ignorate.
Acesta este semnul banal al unui cancer devastator care apare în ochi.
Acestea sunt cele mai bune alimente care îți curăță ficatul. Previn și boala ficatului gras non-alcoolic.
Acest aliment sănătos duce la CANCER. Medicii au constatat o explozie a cazurilor de cancer, iar acest aliment este incriminat.