Alimentul poate scăpa milioane de oameni de diabet și boli de inimă
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
În topul celor mai recomandate alimente pentru o viață longevivă se află cele din familia leguminoaselor: lintea, boabele de soia, mazărea, năutul și fasolea.
În urma unui studiu din 2004, la care au participat persoane de 70 de ani sau mai în vârstă, din trei culturi diferite din întreaga lume, s-a descoperit că pentru fiecare două lingurițe de fasole consumate într-o zi, se reduce riscul de deces cu 8%.
O altă cercetare arată că fasolea nu numai că vine la pachet cu carbohidrați complecși, proteine și minerale, ci și suplimentează fibrele necesare microbomului nostru și accelerează sistemul imunitar.
Potrivit cercetărilor, fasolea este bogată în polifenoli, care sunt un tip de antioxidant.
Antioxidanții luptă împotriva efectelor radicalilor liberi, substanțe chimice dăunătoare pe care organismul le produce în timpul metabolismului și al altor procese.
Radicalii liberi pot provoca leziuni celulare care pot duce la diverse boli. Antioxidanții ajută organismul să elimine radicalii liberi. În acest fel, alimentele bogate în antioxidanți, cum ar fi fasolea, pot ajuta la protejarea organismului de boli.
Cercetările publicate în 2015 au analizat dacă fasolea ar putea avea proprietăți antioxidante care luptă împotriva cancerului intestinal. Rezultatele au sugerat că fasolea neagră a avut cea mai mare activitate antioxidantă.
Un studiu din 2016 a constatat, de asemenea, că substanțele chimice din fasolea neagră din nord-estul Chinei ar putea încetini dezvoltarea cancerului colorectal prin împiedicarea multiplicării celulelor canceroase.
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).