De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Medicul neurochirurg Vlad Ciurea a explicat care este băutura perfectă pentru dimineață.
Chiar dacă mulți s-ar gândi că este vorba despre cafea, lucrurile nu stau așa, pentru că există ceva mult mai sănătos.
Astfel, medicul a oferit câteva ponturi pentru ca întregul organism să fie sănătos și energic.
"Câteva recomandări pentru creier și întregul organism:
Trezirea să fie cât mai de dimineață. Ora de culcare ideală: 21.30. Seara, să rememorăm ce am făcut în ziua respectivă și să planificăm ce facem mâine.
Primul lucru de făcut dimineața: de respirat aer curat în fața geamului deschis.
Prima băutură – un pahar de apă la temperatura camerei. Apoi, ceva dulce: dar nu zahăr, ci fruct sau ciocolată.
Micul dejun. Fără grabă, fără știri cu accidente, fără telefon. Ne încarcă negativ. Recomand să ascultăm muzică.
La prânz, nu foarte multă mâncare. Celula nervoasă vrea fructe și legume proaspete, dar nu din cele importate, și vitamina E, cel mai mare protector împotriva Alzheimer, pe care o găsim în nuci, semințe, migdale, alune, piersici, pește slab, sunt foarte multe.
Seara: o friptură și un pahar de vin. Pledez pentru pește. Alcoolul în exces afectează centrii nervoși!", a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea, pe pagina sa de Facebook.
Adevărul despre slănina cu ceapă. Cât de bună e pentru organism. Vlad Ciurea: Acesta e răspunsul!
"Nu recomand să bem cafea după ora 17.00, doar ca să rezistăm mai mult. Să nu uităm că una dintre cauzele bolii Alzheimer este chiar această suprasolicitare a creierului.
Trebuie să îi dăm creierului ce îi place, în funcție de fiecare dintre noi și micile lui momente de relaxare. Așa cum dăm stomacului un desert, o prăjiturică. Organismul nostru știe exact ce are nevoie. Iar atunci când ne cere o pauză, când simțim că suntem obosiți, trebuie să răspundem solicitării. Pentru că altfel oboseala se acumulează și ajungem la epuizare. Există semne clare de oboseală pe care corpul ni le transmite. Iar dacă nu ținem cont de ele, iată un efect: non-performanța", a mai spus medicul Vlad Ciurea.
1. Curăţă stomacul și colonul. În acest fel, intestinele absorb mai uşor substanţele nutritive din alimentele consumate la micul dejun, dar este favorizată şi eliminarea toxinelor acumulate în ultimele ore.
2. Menţine sănătatea pielii și a elasticității ei
3. Uşurează tranzitul intestinal, adică previne și elimină constipația
4. Ajută la buna funcţionare a tuturor organelor, pentru că hidratează corpul în profunzime.
5. Ajută organismul să lupte cu virusuri. Apa ajută organismul să-şi formează anticorpi împotriva multor agenţi patogeni.
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Acest aliment banal reglează glicemia și tensiunea arterială. Reduce și riscul de cancer.
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Aceasta este singura legumă care nu trebuie congelată sau conservată pentru că își pierde proprietățile.
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.