Ceaiul medicament pentru gripă. Îți încălzește corpul, scoate toxinele și te calmează
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Ceapa fiartă are efecte majore asupra sănătății. Ceapa crudă are niveluri mai ridicate de compuși organici de sulf care oferă multe beneficii organismului.
În primul rând, fierberea cepei și consumarea lichidului ne pot oferi multe vitamine, minerale și alți nutrienți sănătoși. Doar o ceașcă este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina B6, mangan, potasiu și acid folic, printre multe altele.
Lichidul din ceapă este, de asemenea, o mare sursă de fibre alimentare, antioxidanți și proprietăți antibacteriene, potrivit Health Tips.
Fierberea cepei și consumul lichidului pot oferi antioxidanți puternici și unici care pot oferi numeroase beneficii pentru sănătate, cum ar fi stimularea naturală a sistemului imunitar, reducerea radicalilor liberi și reducerea riscului de a dezvolta boli și boli. Acest lichid are peste 25 de soiuri diferite de antioxidanţi flavonoide singur și un antioxidant puternic cunoscut sub numele de antocianine.
Fierberea cepei și consumarea lichidului pot ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de anumite tipuri de cancer. Acest lucru este adesea atribuit aliului compus unic. De asemenea, lichidul din ceapă conține compuși de luptă împotriva cancerului, cum ar fi compușii de sulf și antioxidanții flavonoidici. Nu numai asta, dar acest amestec conține quercetină și fisetină, antioxidanți puternici care pot fi de ajutor în această privință.
Lichidul din fierberea cepei și consumarea regulată a acestuia poate oferi, de asemenea, beneficii pentru persoanele cu diabet zaharat sau pentru cele cu risc de a dezvolta diabet. Aceasta poate ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge à jeun, precum și ajuta la reglarea controlului glicemiei. De asemenea, quercetina și compușii de sulf s-au dovedit a avea efecte anti diabetice.
În cele din urmă, fierberea cepei și consumarea lichidului pot ajuta la combaterea și reducerea bacteriilor nedorite din organism datorită proprietăților sale antibacteriene puternice. Quercetina s-a dovedit a fi deosebit de utilă pentru combaterea bacteriilor nedorite, precum și compușii săi de sulf puternic și proprietăți anti-fungice. Acest lucru, împreună cu alte beneficii menționate anterior poate ajuta la reducerea bolilor și comune răceala şi simptome de gripă.
Ceapă fiarta oferă beneficii pentru sănătate datorită conținutului lor de vitamina C. O cană de ceapă fiartă conține 11 miligrame de vitamina C, care reprezintă 12% din aportul zilnic pentru bărbați și 15% pentru femei, stabilit de Institutul de Medicină. Vitamina C stimulează producția de colagen, un proces necesar pentru sănătatea oaselor și a vaselor de sânge. De asemenea, joacă un rol în sănătatea mintală, ajutându-vă să producă noradrenalină, un produs chimic care reglează starea ta de spirit.
Ceapa fiartă servește ca sursă de fibre dietetice, un tip de carbohidrați care luptă împotriva bolilor. Fibrele ajută la scăderea colesterolului și la reglarea nivelului de zahăr din sânge și reduc riscul de diabet de tip 2 și boli cardiovasculare. Fibrele ajută, de asemenea, la mutarea scaunului prin tractul digestiv, prevenind constipația.
O ceașcă de ceapă fiartă vă oferă 2,9 grame de fibre dietetice. Acest lucru contribuie cu 12% la aportul zilnic recomandat pentru femei și 8% pentru bărbați, stabilit de Institutul de Medicină.
Incorporează ceapa fiartă în dieta ta pentru a profita de beneficiile pentru sănătate asociate cu conţinutul lor de cupru. Cuprul hrănește creierul ajutând la implicarea substanțelor chimice în comunicarea creierului și susține, de asemenea, sinteza mielinei, o substanță necesară pentru funcția creierului. Cuprul inclus în dieta ta, de asemenea, sprijină sistemul imunitar, astfel încât să vă poată proteja de infecții.
Ceapa fiartă oferă alte minerale esențiale, inclusiv fosfor și mangan. Fiecare ceașcă de ceapă fiartă oferă 74 miligrame de fosfor și 0,3 miligrame de mangan. Asta înseamnă 11% din necesarul zilnic de fosfor, așa cum a fost stabilit de Institutul de Medicină, precum și 17% din aportul zilnic recomandat de mangan pentru femei și 13% pentru bărbați.
Atât fosforul, cât și manganul îți mențin oasele puternice. Fosforul promovează, de asemenea, circulația sănătoasă și joacă un rol în comunicarea celulară, în timp ce manganul susține metabolismul și ajută la vindecarea rănilor, arată Healthy Living.
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Acest aliment banal reglează glicemia și tensiunea arterială. Reduce și riscul de cancer.
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Aceasta este singura legumă care nu trebuie congelată sau conservată pentru că își pierde proprietățile.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.