Cel mai bun ceai pentru femeile de peste 40 de ani: cum să îți echilibrezi hormonii natural
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Aceasta este o plantă aromatică folosită de secole atât în bucătărie, cât și în medicina tradițională. Aceasta este apreciată nu doar pentru aroma sa distinctivă, ci și pentru multiplele sale beneficii pentru sănătate.
"Deși este o plăntuță mică, vorbim despre cimbul care crește spontan, nu cel de cultură, este bogat în uleiuri esențiale, cu acțiune antibiotică.
Este una dintre cele mai puternice plante de pe planetă.
Acționează pe peste 130 de tipuri de bacterii. Are acțiune anti-fungică.
Uleiul de cimbrul este expectorant și fluidizand al secrețiilor bronșice și este un antibiotic natural.
Cimbrul ca atare putem să-l folosim ca infuzie, o linguriță de plantă la o cană de apă clocotită, infuzăm 4 - 5 minute, strecurăm.
Butem pea 2- 3 căni de ceai pe zi, mai ales când tusea este productivă.
Are și o acțiune calmantă pe căile respiratorii, este emolientă", a spus Daniela Bușneag, medic homeopat și apifitoterapie, în emisiunea "Vorbește Lumea" de la Pro TV.
Cimbrul este bogat în antioxidanți, care ajută la neutralizarea radicalilor loberi în organism, prevenind astfel daunele celulare și contribuind la reducerea riscului de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă și cancerul.
Compușii activi din cimbru, în special timolul și carvacrolul, au puternice proprietăți antimitrobiene. Aceștia pot inhiba creșterea bacteriilor, fungilor și virusurilor, fiind utili în prevenirea și tratamentul infecțiilor.
Cimbrul este cunoscut pentru beneficiile sale în tratarea problemelor respiratorii.
Ceaiul de cimbru poate întări sistemul imunitar datorită conținutului său de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina C, vitamina A și fierul.
Acestea contribuie la creșterea rezistenței organismului la infecții.
Cimbrul are efecte anti-inflamatoare, care pot ajuta la reduerea inflamației și a durerii în diferite afecțiuni, cum ar fi artrita și alte boli inflamatorii.
Consumat sub formă de ceai sau adăugat în alimente, cimbrul poate îmbunătăți digestia prin stimularea producției de sucuri digestive și reducerea flatulenței. Este folosit pentru a calma durerile de stomac și a trata indigestia.
Datorită proprietăților sale antimicrobiene și anti-inflamatorii, cimbrul poate fi utilizat pentru tratarea diverselor afecțiuni ale pielii, inclusiv acneea.
Cimbrul poate ajuta la calmarea spasmelor musculare și a crampelor.
Acesta este util în special pentru ameliorarea crampelor menstruale și a altor dureri spastice.
Nu în ultimul rând, cimbrul poate contribui la sănătatea cardiovasculară prin scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol.
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Un somn liniștit poate începe cu un simplu obicei de seară, bazat pe plante care te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Acest ceai te-ar putea ajuta să slăbești rapid, în mod natural. Reglează apetitul și provoacă arderea mai mare a grăsimilor.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.