Ceaiul medicament pentru gripă. Îți încălzește corpul, scoate toxinele și te calmează
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Prof. Dr. Ing. Nastasia Belc, Director General al IBA (Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare) este profesor la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMB) și ne-a vorbit despre calitatea alimentelor și alimentația omului modern.
"Am avut proiectul de cercetare: Alimentația pentru o îmbătrânire sănătoasă. Acesta a fost un subiect de cercetare de-a lungul timpului, chiar la proiectele europene de cercetare. Aici s-a spus așa, ca un rezumat, un pic prea simplist, dar alimentele trebuie să fie cu calorii mai puține, pentru că devenim un pic mai sedentari, cu mulți nutrienți, compuși bioactivi, cu o concentrație de compuși bioactivi mai mare.
Și atunci, cum să facem să găsim și mulți nutrienți, dar să fie și caloric mai puțin dens?
Atunci ne gândim la alimentele care conțin mai multă apă și vorbim de legume și fructe, care au multe vitamine, săruri minerale, antioxidanți, deci tot felul de compuși care ne ajută să avem un status de sănătate bun, dar un conținut mare de apă, deci ne și hidratează, iar valoarea calorică este mai mică.
Iată că facem în felul acesta apologia consumului de legume și fructe. Dar zice cineva: Bun, ne spuneți să mâncăm fructe și legume, dar multe sunt pline de pesticide, de substanțe agrochimice și așa mai departe.
Lucrând cu Institutul Ana Aslan, am învâțat că atunci când ne adresăm vârstei îmbătrânirii ei spun de la 40 de ani, deci destul de devreme.
Trebuie să revenim la un normal și aici, noile politici europene, Green Deal, cumva recomandă aproape până la impunere la un moment dat să creștem cantitatea sau producția de produse ecologice în defavoarea celorlalte, să scădem pe cât posibil imputurile agrochimice din agricultură, atât pentru mediu, pentru calitatea alimentelor și ca să avem o alimentație și un mediu mai bun", a zis Prof. Dr. Ing. Nastasia Belc la DC News și DC Medical.
"Vă dau un exemplu, este o fundație europeană, numită Eat Fundation, în care șefa acestei fundații este o doamnă care a învins un cancer și care deși nu se ocupa de alimentație, o doamnă destul de bogată, s-a apucat să lupte pentru alimentație sănătoasă și atunci a întrebat oameni, cercetători, savanți, chiar de la nivelul nominalizaților la premiul Nobel și i-a întrebat: Cum să mâncăm noi sănătos, dar în așa fel încât să avem și un mediu sănătos.
Nu a găsit un răspuns clar, dar și acum se luptă să rezolve calitatea alimentelor să devină cât mai bună și bineînțeles nici mediul să fie afectat, pentru că suntem mai mulți oameni pe pământ, avem nevoie de o producție mai mare de alimente (...)
Mulți i-a spus că singura noastră șansă de supraviețuire, a omenirii în general, este să avem o alimentație preponderent vegetariană, nu vegetariană în totalitate, pentru că trebuie să mâncăm și alimente de origine animală.
Trebuie să avem o alimentație sănătoasă pentru noi și sănătoasă pentru mediu", a mai spus Nastasia Belc.
Vezi mai multe în video:
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Un somn liniștit poate începe cu un simplu obicei de seară, bazat pe plante care te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.