Ceaiul care te scapă rapid de balonare. E perfect dacă NU îți place ghimbirul
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Ouăle reprezintă un aliment popular în întreaga lume, care a stârnit de-a lungul timpului mai multe controverse, în special în ceea ce privește numărul pe ouă pe care-l putem consuma.
Un medic francez a ajuns la concluzia că mâncatul de ouă nu face rău, lucru care spulberă miturile conform cărora ouăle sunt periculoase. Potrivit studiului pe care l-a realizat, acest aliment este chiar unul minune, fiind un înlocuitor foarte bun pentru carne, iar vitaminele B întăresc sistemul nervos.
Mai mult, oul ajută la detoxifierea ficatului, reduce inflamația, reglează carențele din corp și protejează inima.
Astfel, medicii nutriționiști din Franța susțin că putem mânca ouă fără limită.
Statisticile arată că un român mănâncă, în medie, 240 – 250 de ouă anual, ceea ce înseamnă un consum lunar de 20-22 de ouă. De Paşte însă, consumul depășește la 30 de ouă pe lună.
- "Am colesterol dar mănânc ouă. Nu că nu mănânc altceva, îmi plac, ăsta e adevărul. În ultima vreme mănânc multe ouă, două ouă pe zi. Ceea ce e mult, unii aşa zic că au colesterol şi că fac colesterol".
- "Noi nu consumăm multe ouă, acesta ne ajunge o lună de zile pentru amândoi. Pentru colesterol, pentru diabet, din cauza asta nu se mănâncă mai mult. Nu mai mult de patru", au spus românii, potrivit Observator News.
Alții sunt în continuare sceptici: "Nu mai mult de unul sau două pe săptămână!".
Nutriţioniştii români spun că există unele contarindicaţii atunci când vorbim despre ouă.
"Există anumite persoane care suferă de tulburări ale metabolismului lipidic, dislipidemii cu valori crescute ale colesterolului. Mai sunt cei care au alergii la proteinele din albuşul de ou, cu boli asociate, de exemplu, cu boli cardio-vasculare, cu o formă mai avansată de artero-scleroză", susține Şerban Damian, nutriţionist.
În plus, Anca Hâncu, medic nutriționist, a vorbit în exclusivitate pentru DC MEDICAL, despre cantitatea de ouă pe care o putem mânca, în general.
"Cam două, trei ouă pe săptămână e recomandarea tradițională. Dar pot fi chiar și patru. Ideea este să nu fie hipercolesterolemie, să nu existe alte riscuri asociate.
De Paști, unu - două ouă în duminica de Paști și mai merge, hai să zicem, încă un ou și lunea și cam atât, pentru că apoi va fi deja prea mult. Sigur, cu ouăle ne jucăm, decorăm, dar nu mâncăm prea mult din ele", a declarat Anca Hâncu, pentru DC MEDICAL.
În anul 2020, o cercetare de la Universitatea din Australia de Sud a arătat că un consum excesiv poate crește riscul de diabet. Desfășurat în colaborare cu Universitatea Medicală din China și Universitatea din Qatar, acest studiu longitudinal desfășurat din 1991 și până în 2009 este primul care evaluează consumul de ouă într-un eșantion mare de adulți chinezi.
În lucrarea publicată în British Journal of Nutrition s-a constatat că persoanele care consumau regulat unul sau mai multe ouă pe zi (echivalentul a 50 de grame) și-au crescut riscul de diabet cu 60%.
Dr. Ming Li, expertă în epidemiologie și în sănătate publică, a spus: ”creșterea incidenței diabetului este o preocupare în creștere, în special în China, unde schimbările aduse dietei tradiționale chineze afectează sănătatea”, conform 20min.es, citează DC News.
Dr. Li a mai zis că, deși aceste rezultate sugerează că un consum mai mare de ouă este asociat cu riscul de diabet la adulții, sunt necesare mai multe cercetări pentru a explora relațiile cauzale.
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.