Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Nu este un secret că o modalitate importantă de a întări imunitatea este să vă hrăniți bine.
O alimentație care nu are substanțe nutritive vitale - fie din cauza dietei, fie din cauza efectelor bolilor - vă poate afecta imunitatea, potrivit unei revizuiri din iunie 2016 din Trends in Immunology. Potrivit autorilor studiului, malnutriția este asociată cu inflamații cronice și infecții recurente, ambele semne ale afectării funcției imune.
O alimentație deficitară afectează negativ sănătatea bacteriilor intestinale, care joacă un rol important în imunitate și pot duce la deficiențe de nutrienți care pot slăbi apărarea organismului. Mai exact, deficiențele de proteine, zinc și vitaminele A, C și E afectează funcția imunitară, conform Academiei de Nutriție și Dietetică. Astfel că, un prim pas în îmbunătățirea sistemului imunitar este să vă concentrați dieta în jurul alimentelor dense în nutrienți, care susțin o greutate sănătoasă și o masă musculară adecvată.
Alte modalități de a stimula sistemul imunitar
În timp ce o dietă sănătoasă poate oferi o anumită putere de stimulare a imunității, există și alte lucruri pe care le puteți face pentru a stimula un sistem imunitar sănătos. Sistemul tău imunitar va beneficia de faptul că nu fumezi, faci mișcare regulată, îți limitezi consumul de alcool, dormi suficient, menții o greutate sănătoasă și încerci să reduci stresul în viața ta, potrivit Harvard Health Publishing.
De asemenea, vă puteți reduce riscul de infecție spălându-vă frecvent mâinile și luând măsuri de precauție pentru a preveni bolile de origine alimentară, cum ar fi gătirea și depozitarea corespunzătoare a alimentelor.
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.