Un studiu arată că fructele uscate sunt legate de reducerea riscului de diabet de tip 2
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Pâinea este un aliment de bază al multor oameni, în multe țări.
Pregătită în mod obișnuit dintr-un aluat făcut din făină și apă, pâinea este disponibilă în multe varietăți, inclusiv pâine cu aluat acrișor, pâine dulce, pâine cu sifon și multe altele. De-a lungul anilor, rețeta de pâine a suferit transformări și au fost adăugate ingrediente dăunătoare pentru sănătate.
Pâinea este adesea caracterizată ca fiind nesănătoasă, dăunătoare și responsabilă pentru kilogramele în plus. Este adevărat, dar cu observații. Nutriționiști nu exclus pâinea din diete, însă ea trebuie consumată cu moderație.
Cu toate acestea, există și înlocuitori ai pâinii.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit care este cel mai bun înlocuitor al pâinii.
"Porumb…altfel.
Nu, nu strâmbați din nas, nu sunt discuri de orez expandat! Este porumb cu un strop de sare și, credeți-mă, merită să gustați!
Tot pachetul are 25 g și 95 cal, adică exact cât o felie de pâine. Doar că nu e una, ci 5 bucăți pe care să faci sendvișul care îți place. Poate să țină și loc de fulgi de mic dejun în combinație cu iaurt sau lapte bătut.
Fiecare disc de porumb are 5 g și 19 cal, aproape nu contează ca și aport caloric! Vă promit, au gust de mămăligă răscoaptă, exact ca și coaja aurie care rămânea lipită de ceaunul bunicii!
Variantă de pâine fără calorii și fără gluten, ăsta e porumbul expandat!", a scris Mihaela Bilic, recent, pe pagina sa de Facebook.
Multor oameni le place să folosească napolitanele de porumb expandat ca înlocuitor al pâinii, mai ales atunci când țin dietă. Dar te ajută cu adevărat să slăbești sau este chiar dăunător?
100 de grame de napolitane de porumb sau porumb expandat conțin câteva substanțe nutritive importante și puțină grăsime, dar și mulți carbohidrați și nu atât de puține calorii pe cât se așteaptă.
Porumbul expandat este ușor de digerat și sărac în calorii, ceea ce pare a fi optim pentru dietă.
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
Sportivii de la Jocurile Olimpice 2024 au fost înnebuniți după brioșele cu ciocolată din sala de mese. Care e secretul lor.
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Medicul Doru Negru ne-a dezvăluit câte zile e recomandat să consumăm din ouăle fierte de Paște.
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.