Un studiu arată că fructele uscate sunt legate de reducerea riscului de diabet de tip 2
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Ciupercile sunt cunoscute pentru gustul lor deosebit și beneficiile uimitoare pentru sănătate. Ciupercile conțin o serie de vitamine și minerale esențiale. În plus, ciupercile sunt ideale și în dietă, având un conținut caloric scăzut.
Încărcate cu multe vitamine, minerale și antioxidanți care stimulează sănătatea, ciupercile au fost mult timp recunoscute ca o parte importantă a oricărei diete. De exemplu, ciupercile crescute cu expunerea la lumină ultravioletă sunt o sursă bună de Vitamina D, o componentă importantă în sănătatea oaselor şi a sistemului imunitar.
Ciupercile crimini sunt o sursă deosebit de excelentă de zinc, un oligoelement esențial. Zincul este un nutrient vital pentru sistemul imunitar și este, de asemenea, necesar pentru a asigura o creștere optimă la sugari și copii.
Mai mult decât atât, cercetătorii au descoperit o serie de alte motive excelente pentru încorporarea ciupercilor în dieta. Studii pe termen lung și scurt deopotrivă au descoperit că ciupercile, în combinație cu exercițiile fizice și alte modificări ale stilului de viață, pot avea un impact important asupra pierderii în greutate.
De exemplu, după ce li s-a cerut să înlocuiască 20% din consumul de carne de vită cu ciuperci, participanții la cercetare au arătat îmbunătățiri ale IMC-ului și circumferinței burții. Antioxidanții din ciuperci sunt, de asemenea, gândit pentru a reduce riscul de hipertensiune arterială și alte tulburări metabolice.
Vezi și: Consumul de droguri, fenomen îngrijorător. Numărul deceselor a crescut cu 82%
Ciupercile sunt o sursă bogată, cu conținut scăzut de calorii, fibre, proteine și antioxidanți. Acestea pot atenua, de asemenea, riscul de a dezvolta afecțiuni grave de sănătate, cum ar fi Alzheimer, boli de inimă, cancer, și diabet zaharat.
Ciupercile sunt surse bogate de potasiu, un nutrient cunoscut pentru reducerea impactului negativ pe care sodiul îl poate avea asupra corpului tău. Potasiul diminuează, de asemenea, tensiunea din vasele de sânge, ceea ce poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale.
S-a demonstrat că efectul antiinflamator al ciupercilor îmbunătățește foarte mult eficiența sistemului imunitar. Cercetările au descoperit că ciupercile ajută la stimularea microfagelor din sistemul imunitar, sporind capacitatea acestuia de a învinge corpurile străine și făcându-vă mai puțin susceptibili la boli grave, notează WEB.MD
Acestea sunt, de asemenea, surse de:
- Seleniu
- Cupru
- Tiamină
- Magneziu
- Fosfor
Nutrienți per porţie
O cană de ciuperci crimini conține:
- Calorii: 15
- Proteine: 2,2 grame
- Grăsime: 0,2 grame
- Carbohidrați: 2,3 grame
- Fibre: 0,7 grame
- Zahăr: 1,4 grame
Vezi și: Ciugulitul, aliatul kilogramelor în plus. Medic: Nu mâncaţi dacă nu vă este foame
Nu se recomanda consumul de ciuperci seara, proteinele pe care le conţin sunt mai greu digerabile decât cele din carne.
Nu trebuie să consume ciuperci persoanele care suferă de afecţiuni hepatice, pancreatice sau gastrointestinale.
Evitaţi să culegeţi ciuperci din pădure. Unele specii de ciuperci produc toxine rezistente la căldură, pe care nici gătirea îndelungată nu le poate distruge, provocând otrăviri grave, uneori mortale.
Medicul primar urgențe, conf. Univ. Dr. Tudor Ciuhodaru a explicat în exclusivitate pentru DC Medical la ce trebuie să fim atenți atunci când mâncăm ciuperci. Culese direct din pădure sau cumpărate de colțul străzii, ciupercile pot deveni alimente mortale.
”Intoxicația cu ciuperci poate fi mortală. Mulți pacienți au ajuns la urgențe. Toți au mâncat ciuperci culese din pădure sau/și comercializate pe trotuar fără aviz fitosanitar. Nu vă jucați cu așa ceva.
Atenție.Trei dintre pacienții (de 5, 7 şi 9) ani intoxicați au fost din aceeași familie.
Educația pentru sănătate poate face diferența dintre viață și moarte”, a explicat, în exclusivitate pentru DC Medical, conf. Univ. Dr. Tudor Ciuhodaru.
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.