Câte zile poți mânca din ouăle fierte de Paște. Medicul Doru Negru: Niciodată nu țin mai mult de atât. Ouăle fierte tari sunt indigeste
Medicul Doru Negru ne-a dezvăluit câte zile e recomandat să consumăm din ouăle fierte de Paște.
Cu toții știm că mierea din borcane își schimbă textura dacă folosim lingurițe de metal sau alte obiecte în afară de lemn. De asemenea, cu toții folosim vorba conform căreia "s-a zaharisit mierea".
Ei bine, este incorect să spui că mierea se zaharisește, pentru că aceste termen înseamnă că mierea devine mai dulce sau mai bogată în zahăr pe măsură de stă.
În realitate, mierea naturală conține o cantitate stabilă de zahăr și nu se transformă în altceva pe parcursul timpului.
În realitate, mierea cristalizează, iar asta nu înseamnă că devine mai dulce, ci doar că își schimbă textura în timp.
Cristalizarea mierii este un proces natural și nu afectează în mod negativ calitatea sau siguranța ei, dar îi poate schimba aspectul și textura.
Cristalizarea mierii este un proces natural în care zahărul din miere, adică fructoza și glucoza, se solidifică și formează cristale fine.
Acest proces poate fi influențat de mai mulți factori, inclusiv temperatura, conținutul de apă și proporția relativă de glucoză și fructoză din miere.
De ce se cristalizează mierea?
Păi, conținutul de zahăr din miere influențează procesu de cristalizare.
Mierea cu un conținut mai mare de glucoză are tendința de a cristaliza mai repede decât cea cu conținut mai mare de fructoză.
Apoi, temperatura joacă un rol important în cristalizarea mierii, astfel dă mierea cristalizează mai repede la temperaturi mai scăzute, în timp ce temperaturile mai reci încurajează formarea de cristale.
Un alt lucru important este cantitatea de apă din miere. Mierea cu un conținut mai mic de apă are tendința de a cristaliza mai repede.
Nu în ultimul rând, agitarea borcanului de miere poate duce la cristalizarea ei.
De ce cristalizează mierea când bagi lingurițe de metal?
Foto: Freepik @satura86
Deși nu există dovezi științifice solide care să susțină efectul lingurițelor metalice în miere, lemnul este preferat de unii oameni pentru că nu este un conductor termic și nu transferă căldura sau frigul la fel de repede ca metalul, menținând temperatura normală a mierii.
Lingurițele de lemn pot ajuta la menținerea temperaturii mierii la nivel constant, împiedicând astfel schimbările bruște care ar putea afecta cristalizarea.
În plus, lemnul este non-reactiv și nu afectează gustul sau compoziția mierii.
Medicul Doru Negru ne-a dezvăluit câte zile e recomandat să consumăm din ouăle fierte de Paște.
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.