9 alimente ieftine care stimulează creierul. Nu costă mai mult de 10 lei
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
Băutura cu gheață este, probabil, una dintre cele mai dese obiceiuri pe care le avem, în special în sezonul cald. Chiar dacă este profund dăunătoare sănătății noastre, americani își umplu băuturile până la refuz cu gheață.
Fie că este vorba de un cocktail răcoritor, un pahar de apă sau o băutură răcoritoare carbogazoasă, gheața este nelipsită din pahare. Deși poate oferi o senzație răcoritoare și arată bine în pahar, punerea de gheață în sucurile carbogazoase a stârnit un dialog constant între iubitorii de băuturi.
Mulți susțin că gheața diluează băutura și afectează efervescența acesteia. Atunci când gheața se topește, se amestecă cu sucul și poate slăbi senzația de efervescență, reducând plăcerea gustului.
În afară de impactul asupra gustului și acidității, există și preocupări legate de sănătate asociate cu punerea gheții în sucurile carbogazoase. Gheața poate prezenta un risc pentru sănătatea dentară, în special atunci când este mestecată.
Din punct de vedere occidental, consumul de băuturi și alimente reci face ca vasele de sânge să se contracte, împiedicând capacitatea noastră de a absorbi nutrienții. Și nu ne hidratăm suficient atunci când vasele de sânge se contractă. Pierdem o energie imensă reglând temperatura corpului nostru. Băutura cu gheață îți deteriorează smalțul dinților și se formează mici crăpături în dinți.
Mai mult, consumul de băutură cu gheață creează un exces de mucus în corp.
Potrivit cercetărilor, gheața rigidă poate contribui la ruperea sau ciobirea dinților.
Mai mult, în unele cazuri, gheața poate fi contaminată cu bacterii sau alte impurități, ceea ce poate constitui un risc pentru sănătate.
În plus, gheața pusă în sucurile carbogazoase vine la pachet cu un risc de înghețare a limbii sau mucoasei bucale. Consumul de gheață poate provoca, în unele cazuri, înghețarea și potențiala deteriorare a țesuturilor moi din cavitatea bucală.
Specialiștii chinezi susțin că toate alimentele și băuturile ar trebui consumate la temperatura corpului, deoarece alimentele reci slăbesc splina și stomacul. În medicina tradițională chineză, splina necesită o temperatură moderată pentru a funcționa corect.
După ce ingerăm apă înghețată, stomacul încearcă să se încălzească extrăgând căldură din partea inferioară a corpului, cauzând circulație proastă. Căldura din stomac urcă, cauzând reflux esofagian, sinuzită cronică, dureri de cap, tulburări oculare și probleme cu dinții.
În plus, ingerarea unei băuturi reci creează umezeală în corp, ceea ce favorizează bacteriile, candida și paraziții, în special în stomac și uter.
Orice băutură rece încetinește funcția organelor și determină contracții musculare.
Nu în ultimul rând, consumul excesiv de apă rece afectează și dezvoltarea și funcțiile fiziologice ale sistemului reproducător. Pentru femeile tinere, o băutură cu gheață sau o băutură rece poate provoca crampe menstruale, tulburări menstruale și secreții excesive.
Dacă unei persoane îi place gustul unei băuturi carbogazoase cu gheață și nu se simte deranjată de consecințele menționate mai sus, atunci este în regulă să o consume.
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
Rețetă de smoothie sănătos după masa de Paște.
Rețetă de imuno booster - o băutură plină de vitamine și antioxidanți care crește imunitatea și ajută la topirea kilogramelor în plus.
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?