Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit că oricât de mult ar iubi peștele și fructele de mare, de sărbători revine mereu la gustul copilăriei: la porc, salată boeuf, cozonaci și mai ales la piftie.
Pentru rețeta de piftie ca la bunica, chef Cătălin Scărlătescu are și un secret simplu: mult usturoi și urechi de porc.
“Mă știți mare amator de pește și fructe de mare, însă oricât de mult mi-ar plăcea ele, de sărbători aleg mereu preparatele tradiționale.
Pentru mine, sărbătorile de iarnă vin cu carne de porc, salată boeuf, piftie, cozonaci, așa cum eram obișnuit în copilărie, când bunica era responsabilă cu prepararea acestor bunătăți.
Țin minte că îmi plăcea foarte mult piftia făcută de ea și a rămas una dintre mâncărurile favorite. Și am și un pont pentru voi: folosiți mult usturoi și nu vă feriți de urechile de porc!”, a dezvăluit chef Cătălin Scărlătescu pentru Diva Hair.
Ingrediente pentru piftie de porc
-
500 g pulpă de porc
-
500 g picioare de porc
-
1 kg cap de porc, neapărat urechi
-
2 morcovi mari
-
o rădăcină de păstârnac
-
o ceapă
-
sare
-
piper boabe
-
1-2 căpățâni de usturoi pisat
Mod de preparare pentru piftie de porc
-
Pârlim picioarele și capul de porc
-
Radem picioarele și capul de porc cu lama cuțitului și le spălăm
-
Punem toată carnea la fiert
-
Luam spuma
-
Adăugăm zarzavatul (morcovii, păstârnacul, ceapa), sare și piper
-
Lăsăm să fiarbă până se desprinde carnea de pe oase
-
Dezosăm carnea, o tăiem și o punem în castroane (se poate lăsa și puțin morcov, pentru culoare)
-
Curățăm usturoiul și-l pisăm bine de tot
-
Amestecăm usturoiul cu 100 ml supă
-
Strecurăm supa și adăugăm în ea zeama cu usturoiul pisat
-
Umplem castroanele cu zeamă și le punem la frigider.