Ovăzul, desființat de medic: Unde ne-am stricat? Micul dejun era cu brânză, ouă și slănină
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
„Pentru că m-au întrebat mai mulți ieri, iată un exemplu: am tăiat o nectarină, două caise, două prune, am pus și câteva boabe de struguri. Carafa are 1.8 litri și am luat-o de pe Amazon (cam 25€). Turnat apă filtrată peste, lăsat de aseară în frigider. Super parfumată și cu gust apa acum.
Mai am unele în care fac cafea cold brew sau ceai infuzat la rece. Vă arăt mâine un exemplu de carafă pentru cafea/ceai.
Reminder: nu mai beți sucuri pline de zahăr. Și cele chipurile naturale au mult zahăr. Beți apă simplă, ceai, cafea, sau ce am făcut eu aici
E un pas uriaș pentru sănătate!”, a recomandat medicul Vasi Rădulescu.
Într-o postare anterioară, el explica de ce a renunțat la băuturile care conțin zahăr:
”Sfat: evitați pe cât posibil băuturile pline de zahăr.
Am o lună de când nu mai beau cola/pepsi. Nici din cele cu înlocuitor de zahăr. Pentru că sunt om, probabil voi mai consuma, rarisim, de poftă. Numai că nu conștientizăm cât rău ne facem de la atâta zahăr.
Ce beau? Apă simplă. Nu mai cumpăr, ci folosesc o cană Brita cu filtru. Pun apa apoi în niște recipiente speciale care mențin temperatura joasă până la 72 de ore. Știu, apa chioară e aiurea că nu are gust.
Ce mai beau? Tai fructe diverse, adaug apă, las carafa peste noapte în frigider. Apoi apa este aromată.
Ce mai beau? Am și niște carafe cu filtru în mijloc și pun acolo ceai, diverse sortimente, pe care îl las să infuzeze la rece. Este foarte bun și răcoritor.
Ce mai beau? Fac și cafea cold brew, care iese foarte aromată și bună. Nu uitați să vă hidratați. Da, avem un centru al setei în creier, dar hai să nu ne bazăm doar pe el. E bine să bem 2-3 litri de apă pe zi (sau băuturi cât mai simple, făra zahăr adăugat), pentru sănătate.
În toamnă scot niște ghiduri pentru o viață mai bună și sănătoasă, iar unul va fi despre răul făcut de zahăr. Abia aștept să apară toate!”, notează dr Vasi Rădulescu.
Ideea că zahărul ar da dependență este controversată și intens dezbătută. Iată cum explică un medic această teorie. Despre zahăr și efectele lui nocive s-a scris în nenumărate rânduri. Este cunoscut faptul că un consum ridicat de zahăr (dulciuri sau alimente cu zahăr) duce la obezitate, formarea de carii dentare sau chiar diabet. De asemenea, a fost supranumit „otrava albă”, tocmai pe acest considerent. Acum, unii cercetători susțin că zahărul ar da dependență, teorie dezbătută pe toate părțile. Medicul Vasi Rădulescu a scris pe blogul său personal câteva informații pe această temă.
Iată ce spune el: ”Zahărul oferă creierului o stimulare mai puternică decât cocaina, potrivit unui studiu. Dacă zahărul dă de fapt dependență sau nu, este un lucru controversat. Mâncând prea mult din acesta, totuși, se produc unele dintre efectele dependenței. Un aliment dulce de la prânz te poate ajuta să treci peste starea de somn după masa de prânz, dar este urmat de un o scădere brutală a cantității de energie după aceea”, scria Vasi Rădulescu, pe pagina sa de Facebook.
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
Rețetă de imuno booster - o băutură plină de vitamine și antioxidanți care crește imunitatea și ajută la topirea kilogramelor în plus.
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.