Clătite cu banane și nuci: rețetă. Le poți face în 10 minute. E desertul iernii
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
Dacă vrei șuncă de casă, tot ce trebuie să faci e să fierbi un ciolan de porc cu anumite mirodenii, arată Cookrate – Romania. Nu ai nevoie de conservanți și vei putea controla exact câtă sare pui în conținut. După experiența asta NU vei mai cumpăra ȘUNCĂ din COMERȚ, pentru că nu e atât de greu de gătit precum pare! În primul rând, în afară de o oală de 5 litri, iată de ce ai nevoie:
- ciolan de porc - circa 1,800 kg
- apă
- ceapă - 200 g
- morcov - 100 g
- frunze de dafin - 10 g
- sare - 30 g
- piper negru boabe - 10 g.
- 5 căței de usturoi zdrobiți.
Se pune la fiert carnea, cu apă cât să acopere de jumătate de palmă peste și peste care se presară sarea, oala fiind acoperită cu capacul. Se ia spuma pe care o scoate carnea pusă la fiert, până când ea nu mai apare.
Când carnea nu mai scoate spumă, se adaugă în oală ceapa curățată și tăiată în 2-4 bucăți, morcovul curățat, piperul-boabe și foile de dafin.
Se fierb la foc mediu timp de patru ore, oala fiind acoperită cu capacul și completând cu apă când aceasta scade prea mult.
La final, oasele trebuie să se desprindă ușor din ciolan atunci când le tragi. Carnea se scoate pe un tocător și se rupe în bucăți mai mici când încă este caldă. Peste bucățile rupte se întinde cu o paletă crema de usturoi.
Într-o tavă ca de cozonac, acoperită cu folie alimentară din plastic, se pun bucățile de carne unse cu crema de usturoi și care încă sunt calde, apoi se înfășoară strâns cu folia de plastic, astfel încât să aibă o formă asemănătoare cu cea pe care o are tava.
Peste tava cu carnea înfășurată se pune un vas plat plin cu apă, care să preseze șunca, și se pun la frigider circa 10 ore.
Apoi se scot și se servesc. În funcție de preferințe, șunca de casă poate să aibă mai puțină sare sau chiar deloc, și se mai pot folosi și mirodenii la fiertul ei. Vedeți în video toți pașii:
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
Sportivii de la Jocurile Olimpice 2024 au fost înnebuniți după brioșele cu ciocolată din sala de mese. Care e secretul lor.
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Budinca de chia - super beneficii și idei de rețete cu cele mai bune combinații. 5 rețete delicioase de budincă de chia.
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
Acesta este cel mai bun tratament pentru constipație. E atât de simplu și totuși mulți oameni nu îl știu sau nu țin cont de el.
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.