Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Dacă vrei șuncă de casă, tot ce trebuie să faci e să fierbi un ciolan de porc cu anumite mirodenii, arată Cookrate – Romania. Nu ai nevoie de conservanți și vei putea controla exact câtă sare pui în conținut. După experiența asta NU vei mai cumpăra ȘUNCĂ din COMERȚ, pentru că nu e atât de greu de gătit precum pare! În primul rând, în afară de o oală de 5 litri, iată de ce ai nevoie:
- ciolan de porc - circa 1,800 kg
- apă
- ceapă - 200 g
- morcov - 100 g
- frunze de dafin - 10 g
- sare - 30 g
- piper negru boabe - 10 g.
- 5 căței de usturoi zdrobiți.
Se pune la fiert carnea, cu apă cât să acopere de jumătate de palmă peste și peste care se presară sarea, oala fiind acoperită cu capacul. Se ia spuma pe care o scoate carnea pusă la fiert, până când ea nu mai apare.
Când carnea nu mai scoate spumă, se adaugă în oală ceapa curățată și tăiată în 2-4 bucăți, morcovul curățat, piperul-boabe și foile de dafin.
Se fierb la foc mediu timp de patru ore, oala fiind acoperită cu capacul și completând cu apă când aceasta scade prea mult.
La final, oasele trebuie să se desprindă ușor din ciolan atunci când le tragi. Carnea se scoate pe un tocător și se rupe în bucăți mai mici când încă este caldă. Peste bucățile rupte se întinde cu o paletă crema de usturoi.
Într-o tavă ca de cozonac, acoperită cu folie alimentară din plastic, se pun bucățile de carne unse cu crema de usturoi și care încă sunt calde, apoi se înfășoară strâns cu folia de plastic, astfel încât să aibă o formă asemănătoare cu cea pe care o are tava.
Peste tava cu carnea înfășurată se pune un vas plat plin cu apă, care să preseze șunca, și se pun la frigider circa 10 ore.
Apoi se scot și se servesc. În funcție de preferințe, șunca de casă poate să aibă mai puțină sare sau chiar deloc, și se mai pot folosi și mirodenii la fiertul ei. Vedeți în video toți pașii:
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. Cele 8 soluții care te pot salva.
Acesta este cel mai bun tratament pentru constipație. E atât de simplu și totuși mulți oameni nu îl știu sau nu țin cont de el.
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.