Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Ridichile roșii conţin piridoxina (vitamina B6), niacină (vitamina B3), acid folic (vitamina B9), riboflavină (vitamina B2), la care se adaugă vitaminele A, C, E şi K. Fierul, calciul, cuprul, magneziul, manganul şi zincul sunt mineralele conţinute de ridichi, alături de subtanțele nutritive (proteine, carbodidrați, fibre) şi electroliţi (sodiu şi potasiu).
Studiile arată că ridichile roșii au beneficii asupra organismului.
Datorită conţinutului ridicat de fibre, dar şi de apă, ridichile roşii pot ajuta la curele de slăbire. Ridichile roșii potolesc foamea, fără a aduce o cantitate mare de calorii. 100 de grame de ridichi roşii au doar 16 calorii. Astfel, în curele de slăbire ridichile roșii pot fi folosite în salate proaspete și legume, sau, fie se pot consuma ca gustare între mese.
Ridichile roşii scad riscul bolilor cardiovasculare deoarece combat colesterolul rău şi curăță sângele de impurităţi. Astfel, poţi preveni ateroscleroza şi alte afecţiuni grave asociate cu depunerea colesterolului pe vasele de sânge şi înfundarea arterelor.
Ridichile roşii conţin substanţe active care pot reduce considerabil riscul de cancer la colon, la sân sau cancerul ovarian. Ridichile roșii conțin sulforafan, care este un compus organic care stimulează producţia unor enzime benefice. Acestea creează o barieră împotriva radicalilor liberi şi inhibă îmbolnăvirea celulelor.
Vezi și: Medicii, obligați să raporteze vaccinările în RENV. Amenzi între 500 și 5000 de lei
Elimină surplusul de apă din organism
Ridichile roșii au capacitatea de elimina surplusul de apă din organism. Reţinerea apei în ţesuturi face ca picioarele să se umfle și favorizează dezvoltarea celulitei. Datorită conținutului de potasiu, ridichile roșii elimină surplusul de apă din organism. Acesta reglează nivelul sodiului şi, dacă este nevoie, contribuie la eliminarea excesului sau din organism.
Conform studiilor realizate în ultimii ani, ridichile roşii au o acţiune diuretică şi conţin substanţe care menţin sănătatea rinichilor şi sunt excelente pentru tratarea anumitor probleme ale tractului urinar. De asemenea, ridichile roşii contribuie la detoxifierea ficatului şi la prevenirea bolilor hepatice.
Datorită antioxidanților pe care îi conțin, ridichile roșii mențin pielea sănătoasă. În plus, consumul de ridichi încetinește apariția ridurilor.
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.