Medicii, obligați să raporteze vaccinările în RENV. Amenzi între 500 și 5000 de lei

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
medicii - FOTO: Pexels @Ivan_Samkov
medicii - FOTO: Pexels @Ivan_Samkov

O bază de date comună va fi utilizată de toți factorii care sunt implicați în campaniile de vaccinare.

La propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat astăzi 18 mai 2022, proiectul de Hotărâre de Guvern privind aprobarea metodologiei de raportare și a circuitului informațional în Registrul Electronic Național de Vaccinări.

Actul normativ urmărește optimizarea raportării vaccinărilor prin actualizarea cadrului legislativ privind metodologia de raportare și a circuitului informațional în Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV) de către toți furnizorii de servicii medicale de vaccinare.

Vezi și: Nanoboții, viitorul în tratarea dinților: Ucid bacteriile care locuiesc adânc în țesut

Campaniile de vaccinare, raportate într-o bază de date

Astfel, furnizorii de servicii medicale, care prestează servicii de vaccinare, indiferent de forma de organizare a asistenței medicale în cadrul sistemului public și privat și indiferent de casa de asigurări de sănătate cu care au încheiat contract de furnizare de servicii medicale, au obligația de a se înregistra în RENV ca utilizatori cu scopul de a beneficia de date de acces în vederea raportării.

Sancțiuni pentru neînregistrarea datelor în RENV

Actul normativ prevede, în premieră, și sancțiuni contravenționale pentru neînregistrarea datelor în RENV.

Neînregistrarea datelor în RENV constituie contravenție și se sancționează cu amenzi între 500 și 5000 lei, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

RENV se află în proprietatea și administrarea Institutului Național de Sănătate Publică.

Vezi și: Boala celiacă, intoleranța la gluten. Semnele la care să fii ATENT. Stănescu Pop: Grijă când te dai cu RUJ. Un NECAZ al întregului organism

Vaccinare anti-COVID la medicii de familie

RO Vaccinare a publicat lista medicilor de familie care se vor ocupa în perioada următoare cu vaccinarea anti-Covid 19 cu cea de-a 4 doză, care este disponibilă de la începutul acestei săptămâni. Doza a patra de vaccin anti-COVID-19 poate fi administrată luni, 16 mai 2022, și în România, însă singurul ser disponibil în țara noastră pentru efectuarea acestei doze este Comirnaty, produs de Pfizer BioNTech.

Citește mai departe AICI

Vezi AICI LISTA medicilor de familie care pot vaccina anti-COVID

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel