Lista medicilor de familie care pot vaccina anti-COVID: Nu trebuie să fie neapărat medicul tău de familie

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
lista medicilor de familie. FOTO Pexels @ Gustavo Fring
lista medicilor de familie. FOTO Pexels @ Gustavo Fring

Vaccinarea cu a patra doză anti-Covid este disponibilă de pe 16 mai, aceasta urmând să fie realizată și de medicii de familie.

RO Vaccinare a publicat lista medicilor de familie care se vor ocupa în perioada următoare cu vaccinarea anti-Covid 19 cu cea de-a 4 doză, care este disponibilă de la începutul acestei săptămâni.

”Am publicat lista medicilor de familie care au contract cu CNAS pentru vaccinarea împotriva COVID-19!

Cei care doresc să își facă doza 4 de vaccin împotriva Covid-19 se pot adresa centrelor de vaccinare și medicilor de familie.

Nu trebuie să fie neapărat medicul dumneavoastră de familie sau un anumit centru de vaccinare. Iar pentru cei care se tem că procesul va fi unul dificil din cauza închiderii unora dintre centre, e bine de știut că în acest moment sunt peste 100 de centre deschise la nivelul întregii țări.

Lista centrelor de vaccinare va fi actualizată în scurt timp pe platforma națională de informare.

Pentru a afla centrele de vaccinare din fiecare județ, vă rugăm să accesați site-urile DSP-urilor județene”, au transmis reprezentanții Ro Vaccinare pe rețelele de socializare.

Lista cabinetelor medicilor de familie care vaccinează împotriva COVID-19 poate fi accesată AICI.

Cât de periculoase sunt BA.4 și BA.5, noile tulpini COVID. Imbri, despre lockdown: Valuri vor mai fi! Nu știu dacă se vor mai numi pandemie

Ce se întâmplă dacă te-ai vaccinat cu Moderna sau AstraZeneca. Marinescu, despre DOZA 4: Ne descurcăm cu ceea ce există

Doza a patra de vaccin anti-COVID-19 poate fi administrată luni, 16 mai 2022, și în România, însă singurul ser disponibil în țara noastră pentru efectuarea acestei doze este Comirnaty, produs de Pfizer BioNTech.

Medicul Adrian Marinescu, director medical al Institutului "Matei Balș" din București, a vorbit despre categoriile de pacienți pentru care doza a patra ar putea face diferența între o formă ușoară sau moderată de COVID-19 și una severă.

"Din păcate, deocamdată nu avem o variantă nouă de vaccin, acel update de vaccin care se referă la mutațiile noi probabil că o să vină în toamnă, și atunci trebuie să ne descurcăm cu ceea ce există în momentul de față.

Eficiența este categoric mai redusă în raport cu Omicronul, dar pentru persoanele vulnerabile, cei care sunt în vârstă, cei care au boli cronice, avem nevoie de un plus de protecție acum, nu putem să așteptăm până la toamnă. Din păcate, ei fac în continuare forme severe și ajung la terapie intensivă.

Persoanele vulnerabile nu sunt doar oamenii de peste 60 de ani, nu sunt doar cei cu boli cronice cunoscute. Cineva care este de vârstă medie și este supraponderal și poate are boli cronice pe care nu le cunoaște este de asemenea vulnerabil.

Din punctul meu de vedere, plusul de protecție prin vaccinare ar trebui să se refere la acești oameni, iar procentul celor care se încadrează aici este destul de mare în România", a declarat medicul Adrian Marinescu, în direct la Antena 3. Citește mai departe AICI.

Vezi și: Ce face ANMCS. Florin Buicu, amendament în Parlament: Să intre în subordinea Ministerului Sănătății de la 1 ianuarie 2023

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel