Un studiu arată că fructele uscate sunt legate de reducerea riscului de diabet de tip 2
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Dacă am decis că avem poftă de dulce și alegem un fruct, de ce să nu-l facem cel puțin la fel de gustos precum o bucată de ciocolată.
Iată o rețetă care poate fi gata în câteva minute, este sănătoasă și ne poate potoli pofta de dulciuri. Pe moment, cel puțin.
Timp de pregătire: 5 minute
Timp de gătit: 5 minute
Timp total: 10 minute
Numărul de porții: 1
Ingrediente
1 măr de copt
scorțișoară după gust
1 lingură de afine uscate sau proaspete
1 linguriță zahăr brun
1/2 linguriță de unt
Preparare:
Spălați mărul și tăiați un capac, apoi îndepărtați miezul (zona semințelor), scobind în el și lăsând fundul pentru a ține umplutura.
Așezați mărul într-un recipient care poate fi folosit în cuptorul cu microunde.
Presărați scorțișoară în jurul vârfului mărului și în interior.
Umpleți centrul mărului cu afine, apăsând în jos dacă este necesar.
Acoperiți afinele cu zahăr brun și margarină sau unt.
Acoperiți ușor cu hârtie de copt.
Puneți cuptorul cu microunde la temperatură mai mare timp de aproximativ 2 minute și jumătate, sau până când mărul este moale (încercați cu o furculiță cât de mult s-a înmuiat mărul)
Notă:
Încercați afine proaspete, stafide sau alte fructe uscate în mjlocul mărului.
Pentru porții suplimentare, creșteți timpul de gătit cu aproximativ 1 minut pentru fiecare măr.
Se servește la micul dejun sau desert!
Conține 160 de calorii
(% din necesarul zilnic)
Grăsimi totale 2,5g 3%
Grăsimi saturate 0g 0%
Grăsimi trans 0g
Colesterol 0mg 0%
Sodiu 20mg 1%
Glucide totale 38g 14%
Fibre alimentare 5g 18%
Total Zaharuri 31g
Include 9g Zaharuri adăugate 18%
Proteine 1g
Vitamina A 24mcg 3%
Vitamina C 8 mg 9%
Vitamina D 0mcg 0%
Calciu 19mg 2%
Fier 0mg 0%
Potasiu 208mg 4%
Rețeta originală o găsiți aici.
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Budinca de chia - super beneficii și idei de rețete cu cele mai bune combinații. 5 rețete delicioase de budincă de chia.
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Medicul Doru Negru atrage atenția.
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. Cele 8 soluții care te pot salva.
Cu ce să mănânci carnea de miel ca să nu îți crească colesterolul.
Rețetă de smoothie sănătos după masa de Paște.
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".